Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam524
Toplam Ziyaret786259
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MOBİLYA FUARI MERSİNLİLERE KAPILARINI AÇTI

MOBİLYA FUARI MERSİNLİLERE KAPILARINI AÇTI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı'nın açılışına katıldı.
CNR EXPO Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra, Mersin Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği (MEPİAD) Yönetim Kurulu Başkanvekili Sadık Özkan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Mersin Şube Başkanı Hakan Kayacı ve mobilya sektörüyle ilgilenen Mersinli vatandaşlar katıldı.
CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı'nın açılışında konuşan Başkan Kocamaz, “Öncelikle bu fuarın başta Mersinimiz olmak üzere, ülkemiz ve ülke ekonomisi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum ve hepinizi saygı, sevgiyle selamlıyorum. Bu fuarların önemini buralarda anlatmaya gerek yok. İnsanlar üretim konusunda bir sıkıntı çekmiyorlar ama pazarlama konusunda ürettiğini insanlara, kullanıcılara ulaştırma konusunda sıkıntı çekildiğini hepimiz biliyoruz” dedi.
Türkiye'nin parlayan yıldızı Çukurova…
Mersin'in aslında bir tarım bölgesi olduğuna ancak ürünleri pazarlayacak yer bulamadıkları için üreticilerin alın terinin yeterince karşılık bulamamasına değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Kendimizi bu dönemlerde çok gündemde olan Rusya'ya yönlendirmişiz ama özellikle Orta Doğu'da insanların her geçen gün katledildiği olayları yaşadıkça ürettiğimiz ürünler pazar konusunda sıkıntı çekiyor. Onun için bu tür faaliyetleri gerek ülkemizde gerekse de bölgemizde artırmak mecburiyetindeyiz. Çünkü Ankara'dan sonra Türkiye'nin parlayan yıldızı Çukurova çanağı. Bu çanakta eskiden sadece tarımdan söz edilirken bugün geldiğimiz noktada sanayi ürünlerinden ve hizmet sektöründen çok fazla söz edilmeye başladı. Onun için de bu fuarlara Büyükşehir Belediyesi olarak çok önem ve destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“Mersinlilik ruhu etrafında birleşilmeli”
Mersin'in son zamanlarda daha çok ilgi çeken ve daha fazla ziyaret edilen bir kent haline dönüştüğünü sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Bunun Mersin'in ticareti açısından da önemi çok fazla. Mersin Limanı'nın özellikle özelleştirmeden sonra şahlanışı bu bölgeye ayrı bir hareket getirmiştir. Önemli olan bu hareketin Mersin'de beklentilere cevap vermesi, ekonomiye katkı koyması ve insanların bu işi özümsemesi, sahiplenmesiyle sonuçlanmalı. Özellikle mobilyacı sanayicilerimizin bize başvurularında toplu olarak bir alanda ihtisas mobilya bölgesi oluşturma talepleri var. 1/100.000'lik planlar Bakanlık'tan 3 Nisan tarihi itibariyle onaylanmış durumda ve şu an askıda duruyor. Belki bu konuda ihtisas sahibi arkadaşların problem çözümüne de vesile olacaktır. Sadece mobilyacı esnafı için değil, bu konuda sıkıntı içerisindeki bütün dallar için bunu söylemek istiyorum. Mersin'in geleceğinden umutlu olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Önemli olan bu kentte yaşayan insanların bir ortak payda, bir Mersinlilik ruhu etrafında birleşmesi ve geleceğe katkı koyacak projeleri hep birlikte yönetmesi, yönlendirmesi olacaktır. Fuarın hayırlara vesile olmasını bir kez daha temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Fuara birçok kurum ve kuruluş destek veriyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Perakendeci İş Adamları Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile KOSGEB fuarı destekleyen kurum ve kuruluşlar arasında yer alıyor.
CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı'na 70 firma 200'e yakın marka ile katılım gösterirken, geçen yıl 40 bin kişinin ziyaret ettiği fuara, bu yıl 50 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor. Geniş ürün yelpazesine sahip fuarda, katılımcı firmalar ziyaretçilere, fuara özel kampanya ve fiyat avantajı sunarken, ev ve ofis mobilyaları, ev aksesuarları, bahçe ve yazlık mobilyaları, ofis mobilyaları ve mobilya yan sanayi ürünleri CNR İMOB Mersin Mobilya Fuarı'nın ürün grupları arasında bulunuyor.
CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenen fuar, 8-14 Mayıs 2017 tarihleri arasında Mersin Yenişehir CNR EXPO Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini bekliyor.

367 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın