Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam246
Toplam Ziyaret785981
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

BELEDİYE OTOBÜSÜ ŞOFÖRÜNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nda şoför olarak görev yapan Emrah Gültekin, örnek bir davranışa imza attı. Emrah Gültekin, Büyükşehir Belediyesi otobüsüne engelli oğlu ile birlikte binen yaşlı bir kadının unuttuğu para dolu çantayı sahibine teslim ederek, dürüst bir vatandaşlık örneği gösterdi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı'nda 149 numaralı hattın şoförü olarak çalışan 37 yaşındaki Emrah Gültekin, kullandığı otobüste unutulan para dolu çantayı sahibine teslim ederek, örnek bir davranış sergiledi. Engelli oğluyla birlikte merkez Yenişehir İlçesinin yayla olarak bilinen Mehrican Mahallesi'ne gitmek için Emrah Gültekin idaresindeki Büyükşehir Belediyesi otobüsüne binen yaşlı kadın, içinde 170 bin 320 lira para ve 50 bin değerindeki ziynet eşyasının bulunduğu çantayı unuttu. Şoför Emrah Gültekin Mehrican Mahallesi'ne giderken otobüsün arızalanması üzerine yaşlı kadının mağdur olmaması için farklı bir otobüs çağırarak, yaşlı kadını otobüse bindirdi. Farklı bir otobüse bindirilen yaşlı kadının çantasını unuttuğunu fark eden Emrah Gültekin, içinde para bulunan çantayı Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü Hareket Amirliği'ne teslim etti. Çantanın içinde para ve altın olduğunu fark eden Mersin Büyükşehir Belediyesi görevlileri polise haber verdi. Çanta, tutulan tutanakların ardından sahibine teslim edilmek üzere polis merkezine götürüldü.
Yaşlı kadının çantasını unuttuğunu fark edince çantayı alarak amirliğe getirdiğini ve ilk etapta içinde ne olduğuna bakmadığını belirten şoför Emrah Gültekin, “Mehrican Mahallesi'nde yaşlı kadın ve oğlu sabah saatlerinde kullandığım otobüse bindiler. Öğle saatlerinde tekrar Mehrican'a gitmek için otobüsümü kullandılar. Otobüs yolda arızalanınca yaşlı kadının engelli oğluyla mağdur olmaması için farklı bir araca bindirdim. Daha sonra yaşlı kadının çantayı unuttuğunu fark ettim. Zaten sonrasında çanta için onlar da aradı. Buraya amirliğe getirdim. Bayan çantası olduğu için ilk etapta içine bakmadım. Zaten baksam da bir şey değişmezdi, yine aynı davranışı sergilerdim. Burada amirlerimizle birlikte çantaya bakınca para ve altın olduğunu gördük. Polisleri çağırdık, tutanak tuttular” dedi.
Parayı görünce yaşlı kadını ve engelli oğlunu düşündüğünü söyleyen Gültekin, “Teyzemiz zaten yaşlıydı. Öğrendiğim kadarıyla 74 yaşındaymış. Bu yaşına kadar çalışmış, biriktirmiş. Benim bir kızım var şimdiye kadar çocuğuma haram para yedirmedim, yedirmem de. Benim için önemli olan vicdanımın rahat olması” diye belirtti.
İçinde para dolu çanta, Siteler Polis Merkezi Amirliği'nde yaşlı kadına teslim edilirken, örnek davranışından dolayı yaşlı kadın Emrah Gültekin'e teşekkür etti.

429 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın