Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam581
Toplam Ziyaret786316
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KÜÇÜK KEMANCIDAN BÜYÜK BAŞARI

KÜÇÜK KEMANCIDAN BÜYÜK BAŞARI

Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretim görevlisi olan Isabelle Monique Kollo'nun 5'inci sınıf keman öğrencisi İdil Olgar, Slovakya'da Talents Of Europe Yarışması'nda 3'üncülük kazandı.
Kazandıkları başarının mutluluğunu Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile paylaşmak isteyen öğretim görevlisi Kollo, keman öğrencisi Olgar ve ailesi Sabri Olgar ile Hüsne Olgar, Başkan Kocamaz'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Kocamaz, İdil Olgar'ın başarılı olmak isteyen herkese, özellikle gençlere ve çocuklara örnek olması gerektiğini belirterek, "Ben öncelikle İdil kızımıza teşekkür ediyorum, Mersinimize böyle güzel bir başarı ile döndü. Keman dalında Slovakya'da üçüncülük ödülü aldı. Tabi İdil kızımızı bugünlere hazırlayan Isabelle Hanım'a da teşekkür ediyorum. Başarılı çalışmalarının da devamını diliyorum. İdil kızımızdan daha büyük başarılar bekliyoruz. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Cenab-ı Allah da diyor ki; 'insanların rengine, diline, kökenine, inancına bakmam ancak çalışanlara veririm. “İdil kızımız da bu çalışmanın semeresini gördü. İnşallah daha çok çalışacak ve daha büyük başarılara imza atacak" dedi.
2012 yılında öğrencisi İdil Olgar ile tanışarak, birinci sınıftan itibaren beraber çalıştıklarını aktaran Isabelle Monique Kollo ise Slovakya'daki yarışmada Olgar'ın 21 kişi arasından 3'üncülük kazandığını belirtti. Yarışmadaki kategorilerin 2004 doğumlular ve 2006 doğumlular arasında olduğunu, Olgar'ın 2006'lılar arasında en yüksek başarıyı kazandığını vurgulayan Kollo, birincilik ve ikinciliği 2004 doğumluların elde ettiğini, jüri başkanının Türkiye ve Olgar hakkında övücü, uzun bir konuşma yaptığını söyledi. Başkan Kocamaz ile hala görüştüklerini de dile getiren Kollo, kendisine minnet duygusu beslediğini dile getirdi. Burhanettin Kocamaz'ın maddi ve manevi destekleri ile yüksek lisans eğitimini tamamlayabildiğini ifade eden Kollo, "Ben aslında Burhanettin Bey sayesinde yurt dışında masterımı yapabildim. Maddi ve manevi olarak bana çok destek oldu. Onun sayesinde okuyabildikten sonra Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarında öğretmenlik yapmaya başladım. İdil arkadaşımızla da 5 yıldır çalışıyoruz. 5 yılın sonunda da eğitimin meyveleri ortaya çıkmaya başladı. İdil sağ olsun bizim yüzümüzü kara çıkarmadı ve yurt dışında bir yarışmada üçüncülük kazandı. Umut ediyorum ki başarıları daim olsun. Burhanettin Bey gibi insanlar da başımızdan eksik olmasın ki insanlar okumaya devam edebilsin" diye konuştu.
Slovakya'da Talents Of Europe Yarışması'nda 3'üncülük kazanan 5'inci sınıf keman öğrencisi İdil Olgar da "Çok mutluyum. Yarışmada çok heyecanlandım. Üçüncü olunca çok sevindim. Isabelle hocam ile beş yıldır çalışıyorum. Öğretmen öğrenci diyaloğundan çok arkadaşça çalışıyorduk. Birbirimizle çok iyi çalıştık, iyi ilişkiler kurduk. Bu süreçte arkadaşlarım da bana destek verdi. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Sonraki yarışmam İtalya'da ve o yarışmada daha iyi dereceler almak istiyorum" ifadelerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Kocamaz, Olgar'a başarısından dolayı cumhuriyet altını hediye etti.

374 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın