Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam581
Toplam Ziyaret786316
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İSTANBUL’DA MUTLUYUZ GECESİ

İSTANBUL’DA MUTLUYUZ GECESİ

İstanbul'da Yaşayan Mutlular ve Mut dostlarının bir araya geldiği ve geliri İstanbul'da öğrenim gören Mut'lu üniversite öğrencilerine burs olarak değerlendirilecek olan "İstanbul'da Mutluyuz" gecesinde sıla ruhu yaşatıldı.
Gecede bir konuşma yapan Dernek Başkanı Hasan Gezer, İstanbul'da yaşayan Mutluların tanışıp kaynaşması ve dayanışma ruhunun gelişmesi için bu tür faaliyetlerin önümüzdeki günlerde artarak devam edeceğini söyledi. Dernek Başkanı Gezer, gecenin ve bundan sonra yapılacak tüm faaliyetlerin gelirinin İstanbul'da öğrenim gören başarılı ve burs ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs olarak verileceğini belirtti. Başkan Gezer ayrıca tüm sivil toplum örgütleri ve burs verebilecek iş adamlarına da bu konuda destek olmaları için çağrıda bulundu.
Mutlular Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlemiş olduğu geceye Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı temsilen Koordinasyon Şube Müdürü Hüseyin Salgur, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Belediyesi Eski Başkanlarından Murat Orhan, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şahin Sezer, Mersin Mutlular Derneği Başkanı Arif Delice, Karaman Mutlular Derneği Başkanı Ali Vurgun, İstanbul Silifkeliler Derneği ve Taşeli Platformu Başkanı Sadık Avcı başta olmak üzere 600 kişilik büyük bir kalabalık katıldı. Gecede Mut'a ve Mut kültürüne yaptıkları hizmetlerden ötürü Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, Mut Belediyesi eski başkanlarından Murat Orhan ve Selahattin Arslan, bir çok sanatçı ve iş adamına da plaket verildi.
Mut Halk Oyunları ekibi ve Cüce Oyunu performanslarının da yer aldığı gecede 3 aylık bir çalışma ile oluşturulan Muttan Sesler Korosu Mut türk halk müziği eserleri seslendirdi. Ayrıca Ali Altay, Ali Rıza Yılmaz, Kul Mutlu Yılmaz ve Mut yöresel sanatçıları da geceye katılanlara doyumsuz bir müzik ziyafeti sundular. Gecede Ali Rıza Yılmaz'ın yaptığı bir saz, Kütahyalı Suat Usta'nın 2 çini tabağı ile İbrahim Hakkı Gündoğdu, Halit Şahin, Muhlis Gezer ve İlknur Kılınç'a ait eserler açık artırmaya sunuldu.
İstanbul'da Mut'luyuz Gecesi'nin iki tane de sürprizi vardı. Esra Selvi'nin bestelediği Merhum Sıtkı Soylu'nun Mut Güzellemesi adlı şiiri; Mut'tan Sesler Korosu tarafından seslendirildi. Diğer sürpriz ise Mut Folklorü'nün Mehmetçiği şeklinde sahneye davet edilen ve kendisine plaket verilen Süray Vural oldu. Gecede bir konuşma yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, "Türkiye'nin herhangi bir köşesinde 10 Mutlu bir araya gelirse biz orda olacağız; İstanbul'daki tüm programlara bundan sonra katılacağız" dedi. Yılmaz, "Mut'un hak ettiği yerde olmadığını Mut dışında yaşayan hemşerilerimizden proje, görüş ve fikirler beklediklerini ve böylece hep birlikte Mut'un kaderini değiştirebiliriz" diye konuştu.

515 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın