Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam235
Toplam Ziyaret785970
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ŞEHİT AİLESİNDEN ANLAMLI YARDIM

ŞEHİT AİLESİNDEN ANLAMLI YARDIM

SİİRT-Pervari karayolunda 20 Ağustos 2015'de PKK'lı teröristler tarafından yol kenarına yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 7 silah arkadaşıyla birlikte şehit olan jandarma er Emre Kaan Arlı'nın ailesi, oğullarının adını taşıyan kütüphanenin bulunduğu Ere Dağpazarı İlkokulu - Ortaokulu öğrencilerine ayakkabı dağıttılar.
Şehit Emre Kaan Arlı'nın Kocaeli'de yaşayan annesi Emine ve babası Şaban Arlı, ilçemize bağlı Dağpazarı Mahallesi'ndeki Ere Dağpazarı İlkokulu - Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrencilerin ayakkabı numaralarının okul yöneticileri tarafından belirlenerek kendilerine bildirilmesinin ardından, aldıkları ayakkabıları dağıtmak üzere Dağpazarı Mahallesi'ne geldiler. Şehit Emre Kaan Arlı'nın annesi Emine, babası Şaban, kardeşi 6 yaşındaki Elif Hilal, Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Eşi Nuran Yılmaz'la birlikte okuldaki öğrencilere ayakkabıları dağıttılar. Şehidin isminin verildiği kütüphaneye de kitap getiren aile, duygulu anlar yaşadı.
Şehidin annesi Emine Arlı, çocuğunun çok güzel olaylara vesile olduğunu belirterek, “Hiç tanımadığımız bir yere gelmeyi nasip etti. Allah herkese hayırlı evlat nasip etsin. Benim evladım da çok hayırlı bir evlattı. Vatan sağ olsun” dedi. Baba Şaban Arlı'da oğullarının isminin verildiği kütüphanenin açılmasına vesile olanlara teşekkür ederek, “Biz Samsunluyuz. Benim oğlum şehit oldu ama Türkiye'nin dört bir yanında köşelerde ki bunlardan birisi de Mut. Dağpazarı Köyü bizim ilgi odağımızı, duygularımızı, bizlerden bahsedildiğinin yaşandığı bir yer. Biz de burayı sevdik ve benimsedik. Bu duygu ve düşüncelerle oğlumuzun burada anılması bize ayrıca gurur veriyor. Bunu tarif etmek çok zor. Her şehit ana ve babasına bu nasip olmaz. Bizim ilçemizde de var şehitler ama hiçbirisinin adına başka bir ilde böyle bir organizasyon yok. İnşallah onlara da nasip olur” diye konuştu.
İzmit'ten Mut'a kadar gelerek çocukları sevindirmelerinden dolayı şehit ailesine teşekkür eden Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Biz de şehidimizin anısına buraya her zaman sahip çıkacağız.
Burada gördüğümüz eksikleri gidererek çocuklarımızın daha iyi yetişmesini sağlayacağız. Kendi çocukları gibi buradaki çocuklara sahip çıkan aileye tekrar teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İlçeye bağlı Ere Dağpazarı İlkokulu – Ortaokulu'nda 9 derslikte 139 öğrenci öğrenim görüyor.
Şehit ailesi; geçtiğimiz yıl belediyenin de katkılarıyla okulda öğrenim gören öğrencilere, ayakkabı ve giysiden oluşan karne hediyesi dağıtmıştı.

490 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın