Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam438
Toplam Ziyaret772377
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE YER YOK

GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE YER YOK

Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Mersin genelinde izinsiz yerleştirilen ve görsel kirlilik oluşturan tabelaların kaldırılması için çalışma başlattı. Kent estetiğini bozacak her türlü uygulamaya karşı önlem alan Büyükşehir Belediyesi, tabela kirliliğine müsaade etmemek adına başlattığı çalışmalarla vatandaşlardan takdir topladı.
Mersin genelinde ana caddelerde, yol kenarlarında yer alan irili ufaklı reklam tabelaları, görüntü kirliliğine sebebiyet vermesi nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince düzenlenen çalışma ile kaldırıldı.
Ana yollarda ve ara caddelerde bulunan ağaç, aydınlatma direği, uyarıcı trafik levhaları gibi yerlere izinsiz olarak asılan ve görüntü estetiği açısından rahatsız edici olan tabela, levha ve afişleri asan iş yerleri yetkilileri uyarılarak, tabela ve levhaların kaldırılması sağlandı. İşyeri sahibine ulaşılamayan levha ve tabelalar ise zabıta ekipleri tarafından, ilgili yasa ve yönetmelik uyarınca bulundukları yerlerden kaldırıldı.
Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, kent genelinde 266 tabelayı kaldırarak, görüntü kirliliğinin önüne geçmiş oldu.
Yetkililer, devam eden günlerde kent estetiğini bozan tabela ve levhaları izinsiz olarak asanlar hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağını bildirdi. Tabelaların asılmaması konusunda işyeri sahipleri ve vatandaşları uyaran zabıta ekipleri, çalışmaların devam edeceğini belirtti.

676 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın