Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam313
Toplam Ziyaret781070
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MHP’de TOPLU İSTİFA

MHP’de TOPLU İSTİFA

Mut'ta, aralarında eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, delegeler ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı yaklaşık 150 üye; Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) istifa etti.
Partileriyle görüş ayrılığına düşen ve Meral Akşener başkanlığında kurulacak yeni partiye katılmak için istifa eden grup; Hükümet Caddesinde bulunan Atatürk Anıtı önünde toplanarak basın açıklamasında bulundu.
MHP Mut Eski İlçe Başkanlarından Muhammet Kayhan tarafından, grup adına okunan basın açıklamasında; “Yaşı 20 olanımızdan, yaşı 80 olanımıza, gencimizden yaşlımıza ömrümüz boyunca şerefle mücadele ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisinden üzülerek, yüreğimiz kan ağlayarak ve gözyaşları içinde istifa etmek ve dilekçelerimizi sunmak için bir araya geldik. İnanın ki bu kararı almamız hiçte kolay olmadı. Fakat yaşananlar, ülkemizin içinde bulunduğu vahim tablo, geleceğimiz ve vatanımıza karşı sorumluluk duygularımız bizleri görev bilinciyle hareket etmemiz noktasında bu aşamaya getirdi” denildi.
Açıklamanın devamında şu görüşlere yer verildi: “Milletimizin ve ülkemizin bekası için neredeyse 50 yıldır canı pahasına da olsa şerefle bir mücadele sürdüren partimiz mevcut yönetim kadrosuyla tabanın yani Türk milliyetçilerinin sesine kulaklarını tıkamıştır. Tabanımızın referandum sürecinde parlamenter demokrasiden yana koyduğu tavır dikkate alınmamış ve hala bir türlü anlam veremediğimiz şekilde tabana rağmen mevcut iktidarın istekleri ve planlarına destek verilmiş ve bu destek her konuda hala da devam etmektedir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu siyasi gelişim, değişim ve büyüme çabası içinde olanlar MHP genel merkezi tarafından sürekli olarak engellenmiş ve neredeyse 2 yıldır kanuni bir hak olarak talep ettiğimiz olağanüstü kongremiz delege çoğunluğunun isteklerine rağmen hukuk katledilerek ve dış desteklerle maalesef bir türlü toplanamamıştır. Parti içindeki demokrasi mücadelemiz ihraçlarla, görevden almalarla, hakaret ve yalan ithamlarla engellenmiş ve hala da devam eden bir anlayışla siyaset yollarımız tıkanmıştır. İstişareden uzak dayatmalarla siyaset yapma ve ülkemiz için inandığımız yolda yürümemiz imkânsız hale gelmiştir.”
Açıklamada, “Mevcut iktidar 15 yıldır Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almaya çalışırken, Türk milliyetçileri en ağır hakaretlere uğrarken, bürokraside sürgünlere, kıyımlara ve haksızlığa uğrarken birden bire her şey unutuldu, söylenenler yok sayıldı ve kayıtsız şartsız mevcut iktidara destek verilmeye başlandı. Bizler de bu anlamsız desteğe mecbur bırakıldık. Bizler inandıklarımız söyleyemez ve siyaset yapamaz hale geldik. Ülkemiz ve geleceğimiz maalesef bize çizilen toz pembe kadar güzel rahat ve yaşanılır bir durumda değil. Halkımız artık umutsuzluğa kapılmış çözüm yolları aramaktadır. Ülkemizdeki sorunların tek çözüm yeri siyaset kurumudur fakat siyaset kurumuna olan güvenin de hızla eriyip gitmesi karşısında aziz milletimiz kendi bağrından yeni lider çıkarmaya başlamıştır, hepimiz yeni bir liderin doğuşuna şahit olmaktayız” denildi.
AKŞENER'E DESTEK VERECEĞİZ
Ülke için yeni bir umut olan ve MHP genel başkanlığı sürekli olarak engellenen Meral Akşener'in liderliğindeki harekete destek olmak üzere MHP'den istifa ettikleri belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Şu unutulmamalıdır ki; Millet ve devlet bekası, her türlü bağ ve taassubun üstündedir. Cesaret ve atılganlık göstermek, yeni bir yol bularak, gerekirse demir dağı eritmek, aydınlık geleceğin mimarı olmak demektir. Hiçbir çıkar ve hesap gütmüyoruz. Bilinsin ki bu mücadele bir gereklilikten doğmuştur. Türkiye, sivil bir siyasi hareketi hasretle beklemektedir. Bu hareket, muhakkak ki iktidar olacaktır. Yeni Türkiye masallarıyla girilen dehlizlerden çıkılacak, insanımız emniyetli ve adil bir Türkiye'de güvenle yarınlarına bakacaktır.”
Basın açıklamasının son kısmında ise, şu görüşler dile getirildi: “Yeni parti ile Türk milletinin önüne yeni ufuklar açmaya geliyoruz. Terörün kökünü kazımaya, yoksulluğu yok etmeye ve işsizliğe çare bulmaya geliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucu ilkelerini korumaya, Türk Milletinin milli ve manevi değerlerini hakiki manada ihya etmeye, vatanımızın birliğine ve bütünlüğüne sahip çıkmaya; ayrımcılığa, ötekileştirmeye, haksızlığa, hukuksuzluğa ve her türlü adaletsizliğe son vermeye geliyoruz. Tüm insanlarımızı vatanseverlik kriteriyle bir araya getiren, milletimizin ihtiyaç duyduğu değişim ve onurlu bir gelecek için toplanmaya davet eden Meral Akşener liderliğindeki hareket için üyesi bulunduğumuz MHP'den çok derin bir hüznü ve üzüntüyü kalbimize gömerek maalesef istifa ediyoruz. Onur ve gururla ülke ve millet için mücadele etmek ve ter dökmek azmiyle istifa ediyoruz. Şu an burada olanların kimlikleri ve etiketleri hiç önemli değil. İçimizde eski ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, delegelerimiz, yönetim kurulu üyelerimiz, üst kurul delegelerimiz var. Bunları bir kenara bırakarak söylüyorum ki; burada sadece ve sadece ülkesi için her türlü fedakârlığı yapmaya hazır vatanseverler var. Şahsi ikbal kavgalarımız yok, menfaat peşinde değiliz. Derdimiz vatanımız, derdimiz ülkemiz, derdimiz evlatlarımıza bir vatan bırakma gayreti ve derdimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği bağımsız, özgür bir devlet olarak yaşama arzumuz, derdimiz bayrağımızdır. Bu kararımızın ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.”
Yapılan basın açıklamasının ardından istifa dilekçelerini imzalayan grup, İlçe Seçim Kuruluna dilekçelerini vermek üzere alandan ayrıldı.

861 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın