Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam305
Toplam Ziyaret781062
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

19 Eylül Gaziler günü, ilçemizde yapılan törenle kutlandı. Törenin ardından gazi ve yakınlarına Öğretmen evinde sabah kahvaltısı ikramı yapıldı.
Atatürk Anıtı önünde yapılan törene, Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkan Nebi Yılmaz, gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit ve gaziler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Çelenk sunumunun ardından Askerlik Şubesi Başkanı Per. Asteğmen Erman Arman, gaziliğin önemini ve gazilerimizin tarihteki şanlı kahramanlıklarını anlatan bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Lise öğrencileri gaziler için yazmış oldukları şiirlerini okumalarının ardından anıt önündeki tören sona erdi.
Törenin ardından Gazilere, Öğretmen evinde sabah kahvaltısı ikramı yapıldı. Kahvaltının ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Türk milletinin karşısında hiçbir güç duramıyor. Vatan millet savunmasında daima ön sıralarda yer alan Türk Milleti, asla geri adım atmadan düşmanların üzerine yürümüş ve Ölürsem Şehit, kalırsam Gazi olurum düşüncesiyle bu topraklarda varoluş mücadelesi vermiştir. Kurtuluş savaşında adeta yeniden doğmuş, yıllar boyunca tüm dünyanın unutamadığı bir destan yazmıştır. Uğruna ağır bedeller ödenen şehit ve gazilerimizin bize emaneti olan bu cennet vatana, o günkü şuur ve kararlılıkla sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.
Programın ardından gazi ve yakınları jandarma araçlarıyla evlerine götürüldü.

834 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın