Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi24
Bugün Toplam575
Toplam Ziyaret787661
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ZEYTİNYAĞI’NDA 25 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

ZEYTİNYAĞI’NDA 25 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Türkiye'nin zeytinyağı üretiminin yüzde 9'unu karşılayan ilçemizde 25 bin ton rekolte bekleniyor. Fabrikalarda sızma zeytinyağı fiyatı 20 liradan alıcı buluyor.
Türkiye'nin zeytinyağı üretiminin yüzde 9'unu karşılayan ilçemizdeki fabrikalarda sızma zeytinyağı sezonu başladı. Her geçen yıl zeytin üretiminin arttığı ilçede, 2017 yılında 180 bin ton zeytin ve 25 bin ton zeytinyağı rekoltesi bekleniyor.
Bu yıl Zeytinyağı rekoltesinin 25 bin tonların üzerine çıkacağını aktaran Mut Ziraat Odası Başkanı Faruk Deniz, “Türkiye'de zeytinyağı ihtiyacının yüzde 9'unu tek başına Mut ilçesi karşılıyor. Her yıl Ege'li tüccarlar ilçemizden tonlarca zeytinyağı alımı yapıyor.” dedi.
Mut'ta yaklaşık 15 adet zeytinyağı fabrikası bulunduğunu vurgulayan Deniz, “Mut'un tamamına yakını natürel sızma zeytinyağı olarak üretimi yapılıyor. Ülkenin diğer bölgelerinde zeytinyağı bu kadar kaliteli olmaz. Bizim ilçede yetişen ürünlerin hepsi doğal sertifikalıdır. Burada çiftçi haşereyle mücadele yapmaz. Kurt, böcek gibi zararlı etkenler oluşmaz. Üretilen her ürün doğal ortamda yetişir. Çünkü burada sürekli bir esinti olur. Bundan dolayı haşere olmaz. Dolayısıyla yetişen ürünler kaliteli oluyor. Bu yıl 25 bin ton zeytinyağı rekoltesi beklentimiz var. Bu rakam her yıl artar azalmaz. Geçen yıl sızma zeytinyağı 13 ila 15 TL arasında satışı yapıldı. Bu yıl ise fiyatı 20 TL'ye yükseldi." şeklinde konuştu.

GÜCÜMÜZÜ İÇ VE DIŞ PAZARLARA GÖSTERMEYİ AMAÇLIYORUZ

Mut Zeytinyağını kendi bölgelerinin ürünleri ile harman yaparak kendi ürünlerinin kalitesini arttırıyorlar diyen Deniz, “Ege tüccarları Mut zeytinyağını kendi ürünlerinde hem asit düşürücü hem de aroma verici olarak kullanıyorlar. Bu da Mut zeytin ve zeytinyağının ulusal ve uluslararası kalitesinin göstergesidir. Mut olarak amacımız, var olan bu gücümüzü iç ve dış pazara tanıtmaktır” dedi.
Zeytinyağı işletmecisi Muhammet Acar, ilçemizde zeytinyağı rekoltesinin ve fiyatının artması üreticiyi sevindirdiğini söyledi. Acar, "Türkiye'de zeytinyağı fiyatının 3 yıl öncesine kadar aynı seviyelerde olduğunu ve son iki yıldır zeytinyağı fiyat bakımından değerini buluyor. İlçemizde doğrudan tüketime uygun olan sızma zeytinyağı üretilir" ifadelerini kullandı.

690 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın