Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam582
Toplam Ziyaret787067
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İKİNCİ EL ELEKTRONİK VE BEYAZ EŞYA ALIM VE SATICILARINA VALİLİKTEN UYARI

İKİNCİ EL ELEKTRONİK VE BEYAZ EŞYA ALIM VE SATICILARINA VALİLİKTEN UYARI

Mersin Valiliği, ikinci el elektronik ve beyaz eşya alım ve satımı yapanları uyararak, belirlenen şartlarda alım-satım yapmayanlara Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi kapsamında idari para cezası uygulanacağını bildirdi.
Mersin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, valilik kararıyla hırsızlık malı eşyanın ikinci el piyasada satışını önlemek ve bir menfaat temini açısından cazip bir yol olarak görünmesinin önüne geçmek suretiyle kamu güvenliğinin sağlanması ve kamu düzeninin korunması, gerçekleşen hırsızlık olayları sonrası elde edilen eşyanın tespiti üzerine olayların aydınlatılması, şüphelilerin tespiti ve yakalanması, çalınan malzemelerin elde edilmesinin sağlanması, suç eşyasının satılmak suretiyle ortadan kaybolmasını önleyerek delillerinin karartılmasının önlenmesi amaçlandı. İkinci el olarak alım-satım üzerine faaliyet gösteren iş yerlerinde eşyayı satan ve satın alan kişi-kişilere ait kimlik ve adres bilgileri, alışveriş işlemini gerçekleştiği tarih ile eşya miktar ve özelliklerini belirtir bir form tanzim edilecek, eşya ile ilgili fatura alınacak, kolluk kuvvetleri tarafından istenilmesi durumunda form ve fatura ibraz edilecek ve tanzim edilen form 1 yıl süreyle saklanacak.
18 yaşından küçük çocuklar yanlarında vasileri bulunmadığı sürece eşya alımı ve satımı yapamayacak.
Karara aykırı davranan iş yeri sahiplerine ve işletmelerine 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi kapsamında idari para cezası uygulanacak.

768 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın