Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam66
Toplam Ziyaret786551
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA ZEHİRLENME

KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA ZEHİRLENME

İlçemiz Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi Kız Öğrenci Yurdunda 83 Öğrenci Gıda Zehirlenmesi Şüphesiyle Mut Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Alınan bilgiye göre, kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, öğlen yemek yedikten sonra karın ağrısı ve kusma şikâyetiyle nöbetçi öğretmene başvurdu. Yurtta şikâyetlerin artması üzerine nöbetçi öğretmen, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Yurda gelen ekipler, 20 kız öğrenciyi Mut Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.
Şikâyetlerin artmasının ardından aynı şikâyette bulunan yurttaki 43 öğrenci de hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra şikâyeti artan 20 öğrenci daha hastaneye kaldırıldı. Bunlarla birlikte gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan öğrenci sayısı 83'e ulaştı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ve Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, hastaneye giderek, öğrencilerin sağlık durumları hakkında bilgi aldı.
Konuyla ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, “Yurtta toplam 135 öğrenci bulunmakta. Öğle yemeğinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle önce 63 öğrenci hastaneye intikal ettirilmiş olup bu sayı daha sonra 83 öğrenciye çıktı. Karaman, Mersin ve Silifke'de bulunan hastanelere sevk edilen öğrencilerin sağlık durumunda herhangi bir problem olmadığı belirlendi” dedi.
Mut İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin yaptığı açıklamada; “Yurtta öğle yemeğinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle önce 63 öğrenci Mut Devlet Hastanesine ambulanslarla gönderildi. Bu sayı daha sonra 83 öğrenciye ulaştı. İlçeye Karaman, Silifke, Erdemli ve Mersin'den ambulanslar geldi. 35 öğrenci Mut Devlet Hastanesinde müşahede altına alınmıştı. 21 Öğrenci Karaman, Silifke, Erdemli ve Mersin Devlet Hastanelerine sevk edildi. 24 öğrenci ise ayakta tedavi görerek taburcu oldu. Yemeklerin ve içme suyunun incelenmesi için numune alınarak laboratuvara tahlile gönderildi” dedi.
Zehirlenme olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

699 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın