Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam276
Toplam Ziyaret787362
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

HÜKÜMET CADDESİNDE KAZI ÇALIŞMASI

HÜKÜMET CADDESİNDE KAZI ÇALIŞMASI

İlçemizde Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yol çalışması sırasında fark edilmeyerek toprak altına gömülen üzerinde yazı bulunan taş, bir vatandaşın başvurusu üzerine caddede yeniden kazı yapılarak çıkarıldı.
Alınan bilgiye göre, yaklaşık 6 ay önce Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğancı Mahallesi Hükümet Caddesi'nde altyapı çalışması sırasında ortaya çıkan tarihi taş fark edilmeyerek üzeri kapatılıp yolun üzerine asfalt döküldükten sonra taşı gören bir vatandaş tarafından taşın fotoğrafı çekilerek Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğüne müracaat etmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından alınan kararla yol ve kaldırıma parke çalışması durdurularak Silifke Müze Müdürlüğü uzmanları da çalışma başlattı.
Yapılan acil kurtarma çalışmasında tarihi değeri bulunan üzerinde yazı bulunan taşlar bulundu. Çalışmaları yürüten Silifke Müzesi Müdürlüğü yetkilileri, çok önem taşıyan tarihi taşların yolun 3-4 metre altında bulunduğunu belirtti. Mut Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada, üzerinde yazı bulunan taşın Roma dönemindeki burada kurulu bulunan Cladiopolis kenti kalıntılarından biri olduğunu söyledi. Tarihi eser kazısı nedeniyle Hükümet Caddesi'nde yol ve kaldırım parke çalışmaları durduruldu.
Yetkililer, kazı çalışmasının cadde boyunca devam edeceğini bildirdi.

442 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın