Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam471
Toplam Ziyaret785632
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KASIM AYI OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KASIM AYI OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2018 Yılı Bütçe görüşmeleri için Kasım ayında ikinci kez toplanan Belediye Meclisi, fesih olmayla karşı karşıya kaldı. Sert tartışmaların yaşandığı toplantıda, 2018 yılı belediye bütçesi 38 Milyon TL olarak belirlendi.
Mut Belediye Meclisi, 2017 Kasım ayı olağan toplantısında 2018 Yılı Bütçesini reddetmesi üzerine, 16.11.2017 tarihinde olağanüstü toplandı.
Bütçe ve performans planı gündemiyle olağanüstü toplanan Mut Belediye Meclisi, gündem maddeleri üzerinde tartışırken sık sık fikir ayrılıklarına düştü. Ortak karar almakta zorlanan meclis, özellikle bütçe görüşmelerinde ek bütçe fikrini öne sürdü.
Bütçe ve performans planı görüşmelerinin yer aldığı toplantıda bilgi veren Belediye Başkanı Nebi YILMAZ; “Geçtiğimiz toplantıda bütçedeki rakamı, komisyonda görüşülmesine rağmen karara bağlayamamıştık. Geçen ki toplantımızda bütçe teklifimiz oy çokluğu ile ret oldu. Eğer geçen ki gibi bütçeye ret verildiği takdirde, hem Bakanlığa hem Danıştay'a kararı bildirmek zorundayız. Ve bu karar doğrultusunda meclisin tamamı fesholuyor. Kalan sürede herhangi bir seçim olmuyor, Belediye Başkanı, idaredeki memurlarıyla beraber süreyi tamamlıyor. Mevzuat bu yönde” diyerek, Belediye Meclisinin fesh olabileceği uyarısında bulundu.
Belediye Başkanı Nebi YILMAZ ve meclis üyelerinin karşılıklı görüş bildirmelerinin ardından “2018 Yılı Performans Planı ve Bütçe Teklifi”; Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Komisyona havale edilmesinin ardından oturuma 20 dakika ara verildi. Grup başkanları son bir kez daha komisyon üyeleriyle görüştü ve komisyon raporu toplantı arasında hazırlanarak meclise sunuldu.
2018 yılı Performans Planı ve Bütçe görüşmeleri üyelerin madde madde oylamasına geçildi. Toplantıda AK Parti grubu çoğunluk olarak ret oyu kullanırken, CHP'de bazı üyeler kabul bazı üyeler ret oyu verdi. Yapılan oylama neticesinde “2018 Yılı Bütçe Teklifi” oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre Mut Belediyesi 2018 Yılı Bütçesi, 38 milyon TL olarak meclisten geçti.
Belediye Meclis toplantısında CHP gurubu özellikle finansal borçlanma konusunda ihtiyaç halinde “Ek Bütçe” önerisi getirdi.
Bütçenin hayırlı olmasını dileyen Başkan Yılmaz, “Mut halkının beklemediği kadar sıkıntılı bir meclis atlattık” şeklinde konuştu.

612 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın