Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam699
Toplam Ziyaret772638
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
SPA
13/12/2017
Merhaba,
Isparta hayatımıza gülleri ve halısı ünlü bir şehir olarak girdikten sonra çoban sülü ile de siyaseten girmiş bir yöredir. Bu yüzden kendisine İslamköylü Spartaküs bile denmiştir. Bu ifade bana ait değil. Devekuşu kabarenin senaryo yazarlarına ait.
Memeli canlılarda gebelik süresinin tamamlanmasının ardından doğum olayı meydana gelir. Bu doğumdaki yavru adedine göre yavruların birbirine benzerliği artabilir. Mesela 3 yavru olursa üçüz denir. Bu dördüz beşiz… diye devam eder. Yalnız sekiz ve dokuz için ne dendiğini bilmiyorum. Dokuz doğurmak deyimi herhalde bu dokuz yavruya verilecek bir terim bulunamadığı için olmuş olabilir.
Bir ev düşünün veya bir mezra veya mahalle, site, köy, kasaba, semt,bucak vs. Bu yerlerin içinde bir yaşam formu oluşturan tek bir insan bile varsa orada bir göz oda varsa bile oranın bir halkı vardır. Yani insan yaşamının bir veya milyar ile arasında değişen her sayıda ve daha fazlasında bir bölge hayata açıksa oradaki hayat ya da hayatlar Halk'tır. Halk kelimesi bazı romantiklere sosyalizm komünizm veya tatlı su solculuğu çağrışımı yapsa da halk romantizmin değil gerçeğin öznesidir.
Herkesin yalnız başına yapıp kendisinden güçlü ve varlıklı olduğu düzene karşı yenilen bu herkesin bir araya gelmesi ve yenilgiyi savuşturup ortak bir bilince sarılmanın tüzük ve kararnamelere dökülmüş halidir kooperatif.İmecenin kurumsallaşmış şekli, ”birlikten kuvvet doğar”ın vücut bulmuş halidir.
Bir yerdeki halkın başına bir gün Spartaküsyus diye biri gelmiş. Bu Spartaküsyusa bundan sonra yazının içinde kısaca Spa diyelim. Uzun uzun yazmayalım. Bu Spa yeni geldiği galakside bulunan Eskrimci Kefircilerden bir talepte bulunmuş. Bu talep Spa'nın geldiği yerde kalmış olan ve galaksi kaydı ile uğraşısı da orda olan birine ay tozu sağlamak amacıyla yapılmış. Bu ay tozu Kara deliklerde ticaret yapmaya yarayan bir kağıt parçasının tozlarından yapılıyormuş. İfadeden de anlaşılacağı üzere ay tozu kara deliklere girip bir daha gelmiyormuş. Eskrimciler durumu değerlendirip kendi galaksilerinden olmayan birine ve dahi adres olarak ta Apollo 11'i gösteren bir uzaylıya ay tozu veremeyeceklerini söylemişler.
İşte mevzu bundan sonra başlamış. Spa eskrimcilere her işlerinde zorluk çıkarmış. Çünkü eskrimcilerin kendi gücü oranında harmanlayıp kendi galaksisinden olanlara verdikleri ay tozu bu Spa'nın halkının lejyonunda korunuyormuş. Spa bu galakside geçici olduğuna bakmadan kendi yetkisi katmanında güç gösterisi yapıyormuş. Yapıyormuş ama bu gösteriyi her yaptığında; kime yaptıysa ona uzun uzun açıklama yapıyormuş. Bu açıklama ihtiyacı ise Spa'nın aslında doğru yapmadığını bildiği için günah çıkartmaya çalışmak olarak yorumlanıyormuş. Spa güya kendisine kimin ne yapmaya çalıştığını, kimlerin hakkında konuştuğunu biliyormuş. Spa aslında kendini Thor zannediyormuş
Geçmiş zamanda Thor'un silahını sanat için kullanan benzer maddeler de Spa'nın gelip geçici olduğunu bilmedikleri için Spa'nın yanına gidip ona önceki uğraşlarının son perdesi olan uygulamayı sabah akşam aksatmadan yapıyorlarmış. Benzer maddeler birden fazlaymış ama kaç taneymiş onu kimse bilmiyormuş. Çünkü bu benzer maddeler bulundukları yörünge de kim yoksa onun hakkında üretim yapabilme kabiliyetindeymiş. Hatta yörüngede olan birisi bir anlık bir sapma geçirse bile bu yetenek devreye giriyormuş. Bu yüzden benzer maddelerin belki fiziki sayıları belliymiş ama yüz yerine kullandıkları maskelerin sayısı hiç belli değilmiş. Benzer maddeler kendilerine yakın canlılara bile başka yüzlerini gösterip vaad ettikleri aytozunun günü gelince yine başka bir yüz gösterebilen ,kaygan zemine uyumlu canlılarmış. Bu günlük te bu kadar işte. Her nerede saydırılıyor ve sayılıyor ise…
Afiyet Olsun


2479 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı