Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam83
Toplam Ziyaret768180
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
SOĞUKKANLI OLMAK LAZIM
27/12/2017
  Ülkemizin ve milletimizin başına örülmeye çalışılan belalarla ilgili duruşumu ve tavrımı defalarca yazdım. Operasyonun ekonomik tarafıyla ilgili bilgi ve tecrübelerim çerçevesinde görebildiklerimi paylaşmaya gayret ettim.
Bürokraside uzun yıllar görev aldım, yönetimde iyi bilinen bir şeydir, yönetim makamında bulunan kişiyi başarısız kılan, kilitleyen en önemli durum, yöneticiyi meşgul edecek küçük küçük işlerin, meselelerin sürekli önüne getirilmesidir. Oysa yönetici büyük resmi görmeli, yönettiği sistemin uzun vadeli makro hedeflerine yoğunlaşmalıdır. Mikro işlerle maiyetindeki alt kadrolarının ilgilenmesi ve üst yöneticiye zaman kazandıracak ve konsantrasyon imkanı verecek zihinsel dinginliğin kazandırılması kritik önemdedir.
Başımızdaki gailelerden, üst düzey şeytanî bir aklın yönettiği kesin olan FETÖ olayına bu açıdan bir bakalım. Dünyadaki uygulamalarda, özellikle gerek Almanya'daki NAZİ, gerekse daha yakınlarda ortaya çıkartılan İtalya'daki GLADİO soruşturmalarında, ilgili devletler derhal üst yöneticileri derdest ettiler, orta kademe yöneticilerden aleyhinde kuvvetli deliller bulunanları soruşturmaya dahil ettiler, sempatizan seviyesinde kalmış alt tabakaya ise devletler müsamaha gösterdi ve bir çeşit örtülü af uygulandı. Bu sayede çok önemli kazanımları oldu tabii; hem adlî sistemlerini gereksiz detaylarla uğraştırıp boğmadılar, hem de geniş halk kitlelerini geçici sürelerle de olsa mağdur etmediler, böylece süreçten birlik beraberliklerini arttırarak çıktılar ve gerçek suçluları en kısa sürede adil bir şekilde yargılayıp uygun cezalar vererek kamu vicdanını rahatlattılar.
Bizdeki FETÖ soruşturmalarında ise maalesef bu tarzda hareket edilemedi, milletimizin hissî yapısına uygun olarak suçun ve suçlunun doğru tanımı yapılmadan çok geniş toplum kesimlerini incitecek şekilde adımlar atıldı, basit bir gazete aboneliği ya da o aşamada Devletin destek vererek zımnen onayladığı okullara öğrenci göndermiş olmak, BDDK'nın lisansını iptal etmeyerek zımnen onay verdiği bir bankadan havale yapmış olmak gibi suç olarak tanımlanması zor işlemlerden insanlar mağdur edildi.
Bu konuda yapılan hatanın ispatı için FETÖ'ye yön veren üst akılca cep telefonlarında kullanılan bazı programlara (Namaz Vakti vb) gizlenen bağlantılarla Bylock programının sunucularına (Server) yönlendirilip bir saniye de olsa bu programı kullanmış gibi gösterilen on binlerce mağdurun ürettirilmiş olması yeterlidir kanaatindeyim. Örgütü yöneten üst yapı, başta yazdığım gibi, sistemi kilitleyerek binlerce mağdur meydana getirip hem adalet sistemini kilitlemiş, hem yürütülmesi gereken operasyonlara olan toplumsal desteği azaltmış hem de önemli sayıda mağdur-muhalifler oluşturmuştur. Bu manada üst akılca planlanan operasyon maalesef başarılı olmuştur. Burada sevindirici bir gelişmeyi de paylaşayım, Emniyet Genel Müdürlüğümüzün çalışmaları sonucunda bazı Mahkemelerimiz bu türden operasyonlarla örgütle bağlantılıymış gibi gösterilen masum kişileri serbest bırakmaya başladılar, ümit ederim ki akl-ı selîm çerçevesinde bu tür uygulamalar devam eder.
Adalet sistemimizin yapısı dönüştürülmeye çalışılsa, teşkilat mensupları iyi niyetle iş ve işlemleri tamamlamak için fedakarca gayret gösterseler bile bu kadar ağır bir yükü taşımalarını beklemek mümkün görünmemektedir. Süreçte çok sayıda adli personelin de görevden uzaklaştırılması sebebiyle sayıca da eksilen Adalet sistemimizin yaşadığı sıkıntının büyüklüğünü toplum olarak idrak etmemizde fayda görüyorum.. “Geciken adalet, adalet değildir” diye çok bilinen bir söz vardır, adeta malum yapının arzu ettiği formatta hareket edilerek sürecin uzatılması son derece aleyhimizedir.
Burada Devletimize, sayın Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza ve TBMM'ne yakışan bir adım atılmalı, malum örgütle irtibatlı ve iltisaklı olmanın somut şartları gözden geçirilerek, yukarıda saydığım sebeplerle mağdur edilen insanlar için acilen gereği yapılarak ülkemiz ve milletimiz üzerinde oluşan bu yüksek basınç boşaltılmalı, böylece gerçekten suçlu konumdaki kişilerle ilgili doğru muhakemelerin yapılması sağlanarak toplum vicdanını rahatlatacak kararların gecikmeden verilmesi sağlanmalıdır.  
Bu tür bir adım atıldığı takdirde milletimizin bu şerden hayır çıkartması, birlik ve beraberliğimizin güçlendirilmesi ve asıl yoğunlaşmamız gereken, ekonomik ve sosyal kalkınma, refahın arttırılması, büyük projelerin gerçekleştirilmesine bakmamız gerektiği kanaatindeyim.  


1990 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı