Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam320
Toplam Ziyaret768417
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
ACİL MÜDAHALE GEREKİYOR! (2)
07/02/2018
Geçen haftaki İlçemizin tahsil ortalamaları ve demografik dağılımını konu alan gazetemizdeki yazım oldukça ilgi çekti, güzel geri dönüşler oldu.
Bu hafta ise başka problemlere dikkatinizi çekmek istiyorum. İlki ve yaygın olanı, İlçemiz halkı neden İlçemizde maddi-manevi tatmin bulup da yaşamıyor, başta Karaman olmak üzere başka şehirlere gidip çalışıyor, orada yaşıyorlar? Lafa gelirse, biz kendi kendine yeten, yıl boyu bol para harekâtının olduğu, zengin bir İlçeyiz deriz. Yurtdışına evlilik yoluyla veya kaçak olarak gidip oralarda yaşayanları dikkate almadım bile. Bu konuda yöneticilerimizin bir araştırması var mıdır bilmiyorum ancak yoksa mutlaka yapılmalı, İlçemiz dışında yaşayan hemşerilerimizin sayısı ve gidiş sebepleri ortaya konulup planlar oluşturulmalıdır.
Hemşerilerimizin, tahsil, memuriyet ve benzeri sebepler dışında, İlçemizi tercih edip burada yaşayıp buraya katkı sağlamaları, yatırımlarını buraya yapmaları esas ve hedef alınmalıdır. İlçemizin bir kısım zenginlerinin burada yaşayıp yatırımlarını dışarıya yaptıkları da çok konuşulan ve yaygın kanaat edinilmiş bir husus olup özellikle Organize Sanayi Bölgesinin kurulmasıyla kısmen de olsa bu durum iyileştirilebilir diye ümit ediyorum.
Taşınmazlarımızın özellikle stratejik önemdeki tarımsal varlıklarımızın emsal İlçelere göre ucuz kalmış olması da ayrı bir konudur. Bu durumun farkında olmalı ve İlçemizin özellikle ufuk açacak, örnek işletmeler kurup teknoloji getirecek yatırımlar haricinde, gayrimenkul spekülatörlerinin oyun alanı haline getirilmesine izin vermemek lazımdır.
Diğer bir konu, İlçemizdeki özellikle Göksu nehri, Pirinçsuyu ve Kurtsuyu dereleri gibi sulak ve verimli alanlarda yaşayanların gelirleri genellikle tatmin edici seviyedeyken, özellikle dağlık kesimde oldukça düşüktür. Temsilde hata olmaz denir ama Göksu boyu Avrupa'ya yakın iken özellikle Torosların üzerindeki mahallelerimizde gelir seviyesi Afrika'ya yakın maalesef. Yurtdışında çalışan hemşerilerimizin ekseriyetinin buralardan olması da yeterince açıklayıcıdır sanırım.
Toroslardaki köylerimize yönelik olarak halen yapılan gölet vb sulama projeleri devam ettirilmeli, başta hayvancılık olmak üzere ekonomik ve sosyal refahlarını arttırmak üzere pozitif ayrımcılık yapacak şekilde projeler geliştirilmelidir.
Özellikle başta mevcut yöneticilerimiz olmak üzere İlçemizi yönetmeye aday olan tüm siyasetçilerimize çağrımı yineliyorum; bahsettiğimiz konuları, nasıl yöntemlerle, kimlerle, hangi ekiplerle çözeceksiniz? Seçimlere henüz vakit var, lütfen çalışınız ve biz seçmenlere adaylık sürecinizde çözüm reçetelerinizi anlatınız.
Maksat üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil, derdimiz İlçemizin, hemşerilerimizin iyiliği, refahı ve mutluluğudur.


1542 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı