Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi11
Bugün Toplam299
Toplam Ziyaret768396
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
TAKTİK VE STRATEJİ
04/04/2018
Milletimizin üzerindeki dönen oyunlara dikkat çekmekten vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim. Çünkü sakin ve salim kafayla bakıldığında, hemen herkesin görebileceği üzere, maddi-manevi tüm varlığımıza düşman, hepsini ele geçirmeye odaklanmış, bir takım karanlık yapılar karşımızda hiç durmadan operasyon yapmaktadır.
Özellikle siyasi sistemimiz oturdukça, istikrar ve ekonomik gelişmişlik seviyemiz iyileştikçe, sizler de fark ediyorsunuzdur, ülkemizin ve temsilcisi liderlerimizin ağırlığı ve etkinliği artmakta, gerek Birleşmiş Milletler (BM), gerekse diğer uluslararası organizasyonlarda sözümüz daha fazla geçmektedir. Kudüs hakkındaki BM deki oylamada alınan sonuç bariz örnektir.
Günümüzde savaşlar genelde açıktan değil örtülü olarak yürütülmektedir. Bölgemizde, hemen yanımızdaki Suriye'de PKK/PYD/YPG, DEAŞ vb. 3-4 harfli şer örgütleri üzerinden devam eden, moda tabiriyle “vekalet savaşları”, bu örgütleri kullanan ABD/İsrail, İran ve Rusya gibi ülkelerin bizzat sahaya girmeye başlaması, hatta girmek zorunda kalmalarına doğru evrilmektedir. Bu işin sonu, Hristiyan ve Yahudi dünyasının “Armegeddon” diye isimlendirdikleri, “Son Savaş” a doğru gitmekte maalesef. Lokal olarak yürütülen çatışmaların eninde sonunda ülkeler arası çatışmaya döneceğini görmek için kâhin olmaya gerek yok.
Ülkemizi terörle terbiye etmeye çalışan ve Kuzey Irak petrollerini Akdeniz'e ulaştıran bir hattın oluşturulması amaçlanan, Kuzey Suriye'deki kukla devletçik yapılanmasını hedefleyen dış güçlere karşı, devletimiz, bana göre son derece isabetli alınan kararlarla önce “Fırat Kalkanı”, sonra da “Zeytin Dalı” operasyonlarıyla sahaya girip oyunu bozmuştur. Hem söz konusu mel'un projeler engellenmiş, hem Suriye sınırındaki yerleşim bölgelerimizin, hatta iç kesimlerin güvenliği sağlanmıştır.
Her iki operasyonda, ülkemizi tehdit eden bir takım ülkeler ve onların içerideki yancılarına rağmen atılan cesur adımlarla, atalarımızın o güzel deyimiyle “zor oyunu bozmuştur”. Elbette, yıllardır İHA, SİHA, yerli mühimmat üretimleri gibi savunma sanayi hamleleri ile ordunun FETÖ'den ve diğer yabancı güdümlü unsurlardan temizlenmesinin de önemi ve katkısı büyüktür.
Bu konuda milletimiz atılan adımların arkasındadır. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hükümet ve ordumuzun özgüveninin yüksekliği, sesinin gür çıkması, milletimizin kahir ekseriyetinin destek ve dualarıyla mümkün olmaktadır.
Özellikle terör örgülerinden temizlenen bölgelerdeki yerel halkın hızla hayat şartlarının iyileştirilmesi, huzur ve güven ortamının tesisi, ordumuzun operasyonları yaparken gösterdiği titizlik, şu anda Suriye'nin terörist işgal altındaki diğer bölgelerinde halkın bizleri, ordumuzu davet etmesine yol açmıştır ki, kendimizle ve ordumuzla ne kadar gurur duysak azdır.
Farkındasınızdır, yapılan başarılı operasyonlar, karşımızdaki haddini bilmezleri perişan ettiği gibi bizlerin ve dostlarımızın da özgüvenini arttırmış, özellikle başta İHA/SİHA'lar olmak üzere yerli savaş malzemelerimizin sahada test edilerek geçer not almalarına vesile olmuştur. Bu durumun, dünyada en büyük sektörlerden birisi olan savunma sanayiinde ülkemizin büyük ihracatçı ülkeler arasına girmesine vesile olacağını bekliyorum.
Bu arada, neredeyse tarafsız herkesin ayakta alkışladığı ve takdir ettiği, milletimize yakışan operasyonları, eften püften sebeplerle eleştiren kendini bilmezlere takılmayalım, hatta muhatap alıp
kendilerini bir şey sanmalarına izin vermeyelim derim. Nitekim tarihte, Peygamberler bile kendi toplumlarının tamamını ikna edip yanlarına alamamıştır, onlardan ders ve ibret alalım.
Vatanın ve milletin selameti bakımından, devletimiz, hükümetimiz ve ordumuzun bu isabetli taktik ve stratejilerle hareket etmesini destekleyelim, sağlam duralım, kesinlikle enseyi karartmayalım, “inanırsak, elbette bizler galip geleceğiz.”


1626 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı