Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam259
Toplam Ziyaret768356
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
MUT'A İKİ VEKİL YAKIŞIR
23/05/2018
24 Haziran seçimlerine neredeyse bir ay kaldı. Erken seçim, bu defa hakikaten çok kısa sürede karar alınıp uygulamaya geçildiğinden seçim takvimi de hızlandırılmış şekilde uygulanmak durumunda kaldı.
Bir süredir milletvekili aday adaylıklarını açıklayan on binlerce kişinin heyecanla beklediği gün geldi ve 21 Mayıs itibariyle bütün partilerin milletvekili aday listeleri Yüksek Seçim Kuruluna vermeleriyle durum netleşti.
İlçemiz açısından yeterli olmasa da sevinilecek bir durum ortaya çıktı, memnuniyeti paylaşmak gerekir; İktidar partisi AK Parti'den geçmiş seçimlere bakarak, Sayın Zeynep Gül Yılmaz hanım, seçilmesi garanti olarak görülen 3. sıradan aday gösterildi. Ana muhalefet CHP'den ise sayın Mehmet Saydam yine geçmişe bakarak nispeten daha zor bir sıradan, 5. sıradan aday gösterildi. Her iki aday da sevilen sayılan, İlçemizi en güzel şekilde temsil edebilecek vasıflara sahip hemşerilerimizdir. Her ikisine de başarılar diliyorum.
Çok uzun yıllardır, çok farklı sebeplerden (kısmet olursa, uygun bir zamanda detaylı analiz etmek arzusundayım) Milletvekili çıkartamayan bir İlçe olarak boynumuz büküktü, komşularımız olan mesela Gülnar İlçemize, Ermenek İlçemize gıptayla bakar, kendimizi dışlanmış hissederdik.
Ankara'ya gidince, kapısını rahatça çalabileceğimiz bir hemşerimizin orada olması, ailesini, geçmişini ve bugünün yakından tanıdığımız, daha bir “bizden” olan birisinin milletvekili olmasının hasretini çok çekti Mut. İdeal olan, elbette, tüm Vekillerin seçmenle ilişkisinin bu düzeyde olmasıdır. Ancak daha önce yazdığım üzere; seçimin çok kısa zamana sıkıştırılması sebebiyle, Seçim Kanunları Cumhurbaşkanlığı sistemine adapte edilememiş, dar bölge seçim sistemi ya da tercihli sistem gibi seçmenle Milletvekilinin yakından tanışıp bilişeceği bir sistem getirilemedi. Bir dahaki seçime ümit ederim ki düzeltilir.
Hemşerilerimizin, çok uzun zamandır ilk defa ortaya çıkan iki vekille temsil edilme fırsatını en güzel şekilde değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. İlçe olarak maalesef birlikte hareket edememe gibi bir zafiyetimiz olduğu herkesin malumudur. Bu defa bu durumu değiştirelim ve iki vekille temsil edilelim diye gönülden arzu ederim.
Bu arada hem bu İktidar, hem de muhalefetten aday olan diğer kıymetli hemşerilerimiz vekil adaylarının, seçilebilecek yerlerden ya da hiç aday gösterilmemesine de samimiyetle üzüldüm. Özellikle uzun yıllar bürokraside hizmet etmiş Durhasan Koca beye, İlçede sevilip sayılan eğitimci/İşadamı Volkan Şeker beye de aday gösterilmek yakışırdı, olmamasına şaşırdığımı özellikle belirtmek isterim.
Bu seçimleri bence iyi değerlendirelim; MUT'A İKİ VEKİL YAKIŞIR diyorum.


1759 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı