Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam236
Toplam Ziyaret772175
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
STATİK VE ETEK
27/06/2018
Merhaba,
Geçtiğimiz Pazar yapılan seçimle yeni bir döneme ve yeni bir sisteme giriş yaptık. Vatana millete hayırlı uğurlu olsun inşallah.
Seçim sathı maili belli olduğunda kimlerin aday göstereceği kimlerin kimin safına destek vereceği konusunda çalışmalar da başlamıştı. Öncelikle kimsenin yüzüne bakmadığı SP ve onun genel başkanı Temel cilalanmaya başlandı. Bu Temel için de iyi bir şeydi aslında. Yıllardır kendisine Madımak katili diyenler artık ona “bilge başkan” diyorlardı. Gerçi ne bildiğini kimse anlamadan tekrar geldiği yere gönderdiler. Biraz kullanılmış hissi vermesi normal. İttifak ettiği halde MV çıkaramadı ama ittifakın MV sayısına pozitif etki etti. Erbakan'ın partisini devam ettirdiğini iddia edip ,Erbakan a olmadık zulmü reva görenlerle ittifak etmesi de kendi tasarrufudur. Bilge başkan ya; vardır bir bildiği.
Sonra başka bir yıldız çıktı meydana .Yok öyle değildi galiba gözleri yıldız yıldız, kaşı hilal diye bir seçim şarkısı vardı.15 Temmuz mevzusundan önce ortalıkta “ben başbakan olacağım” diyerek bütün TV kanallarına çıkan ,eskiden DYP ve MHP de bulunmuş bir siyasi olmak dışında hiçbir vizyonu olmayan; ve sık sık YURTTA SULH….lafları eden bir kadın artık Cumhurbaşkanı olmak istiyordu. Bu muhteşem kariyeri milletçe ağzımız açık olarak izliyorduk. ”Başbakan olacağım” seviyesinden ışık hızıyla Cumhurbaşkanı olacağım seviyesine yükselmişti. Doğal olarak gözleri yıldız yıldız ve kaşları hilaldi. Böyle hızlı birisi tabii ki gök cisimleri ile anılırdı. Buna iyisinden parti de kurdular. Çıkışı DYP yani merkez sağın eski adreslerinden biri olmasına rağmen hedefi MHP oyları oldu. Zaman içinde birkaç günlük bir koro kurdular CHP ile birlikte ve “hey 15'li 15'li “ türküsünü demokrasi orkestrası eşliğinde söylediler. Derken her TV programında ve her mitingde boya döküldü defolar ortaya çıktı.S400 konusunda ve “duyum” adı altında verdiği beyanlarla bütün yaldızları döküldü. Bir genel başkan düşünün ki; partisi kadar bile oy alamıyor. O partinin seçmenlerinin % 25 ve fazlası genel başkanlarına güvenmiyor. Buna da siyaset deniyor. Belki de öyledir.
Ülkemizin en eski siyasi partisi ise genel başkan yerine, genel başkanı parti içi kongrede bile yenememiş bir fizikçiyi Cumhurbaşkanı yapmak istedi. Genel başkanın amacı parti içinde kendisine rakip olarak gördüğü fizikçiden kurtulmaktı. Fizikçi büyük bir coşkuyla göreve soyundu. Klasik biçimde mitingler yerine kuantum, uzay madenciliği, endüstri 4.0 gibi flaş unsurları da içine kattığı talk show kıvamında gösteriler yaptı. Bu konulara hakim fakat az sayıda olan seçmen her şeyin farkındaydı. Ama hemen her mitingdeki kalabalığın %99 unu oluşturan ortalama seçmen, anlamadığı şeyler söyleyen Muharrem İnce ye hayran oluyordu. Hatta bir mitinginde E=mc*2 formülünü, E, enerji m, kütle c*2 de ışık hızının karesi diye açıklayınca “yok böyle bir seviye” diye coşan, twitter da kendinden geçen insanlar vardı. İşin aslı ise İnce'nin Kuantum hakkında hiçbir şey bilmediğiydi. Kuantum şu an dünya üzerinde herhangi bir alanda kullanılması mümkün olmayan bir açılım. Çünkü henüz kontrol edilebilir ilkeleri oluşmadı. Çünkü hala açıklanamamış denklem ve teoriler üzerinden yürütülen bir çalışma. Temel denklem üzerinden hedef anti madde varlığını nirengi alarak zamanda yolculuk etmeyi teorize ediyor. Muharrem bu kadarda bilmiyor. Çünkü o Eğitim Fakültesi mezunu ve eğitim fakültelerinde kuantum dersi yoktur. Kitlesinin cehaleti “kuantum” kelimesine olan hakimiyetsizliğini yumuşak bir örtü gibi örtüyor. Böylece kitle eski cehaletine ve yanılgısına bir kez daha kurban oluyor. Şu kadar kişi geldi, şu kadar araç vardı, şu kadar dışarıda kaldı…..veeee seçimi kazandık muhabbeti. Tıpkı sezon açılmadan önce transfer döneminde F.Bahçe'nin her yıl peşin şampiyon olması gibi. İşte bu ahval ve şerait içinde her seçimde olduğu gibi bu seçimi de kaybettiler. Geçmiş olsun. Bu partinin seçimde oylarının düşme pahasına oylarını aktarıp barajı geçmesine destek verdiği teröristleri ve büyük devrimci Perinçek’i de önümüzdeki hafta değerlendireceğiz inşallah. Seçimin galiplerini ise en son ele alacağız. Çünkü sürecin başlamasından, sonuna kadar hiç etkisi yokmuş gibi görünse de tüm süreci yöneten gizli kahraman, büyük devlet adamı Bahçeli ve stratejileri kolay kolay ve kısaca anlatılmaz.
Afiyet olsun.


2075 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı