Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam383
Toplam Ziyaret778552
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
Muhsin MANAV
muhsin33_1@hotmail.com
NOHUT MESELESİ
27/02/2019
Merhaba;
Efendim neymiş? Ben de başkalarının yalancısıyım ama bunlar ciddi biçimde konuşuluyor. Hamit bey, Burhanettin beyin adaylığı ortadan kalksın diye İYİ parti il başkanına 4 milyon dolar vermişmiş. Kurgunun zayıflığı zaten iddianın sefilliğine projektör tutmuş. Diyorlar ve inanmamızı bekliyorlar ki; eğer siyasi bir rakibinizi saf dışı bırakmak istiyorsanız rakibin il başkanını ayarlayın, cebine de bir miktar döviz koyun. Olur hatta diğerlerinin il başkanlarını da ayarlayın, dövizi verin, rakip filan kalmasın.
Öncelikle ortada ciddi bir ihmal olduğu kesin. Çeyrek asırdır siyaset eden birinin, çok önemli bir dönemeçte, büyük bir kitleyi temsil etmek üzere gireceği seçime son dakika golü yiyerek girememesi öncelikle kendi hatasıdır. Bizzat kendisi giderek yapacağı, takip edeceği yerde mevzuyu falana filana paraflayıp sonradan suçlayıcı açıklamalar yapmak iş değildir. Bu sonuç belki de İP in kazanma ihtimali olan tek belediyeyi de elinden kaçırması anlamına geliyor. Bu konuda çok romantik düşünmeye gerek yok. HDP ile açık saçık bir ittifakın içinde yer aldığını gizlemeyen, adaylarını tanıttığı toplantılara konuk olarak gelen HDP'lileri podyumda konuşturan, konuşmacıların ”Kürdistan” şeklindeki hadsiz tanımlamalarına ses çıkarmayan bir partinin peşine takılıp savrulmuş bir durum var İP'de. Yani kısaca özetlersek HDP ile iş tutan CHP'nin destekçisi olurken aslında HDP destekçisi de olduğunu gözden kaçırmaya çalışan bir İP var. Buna paralel olarak gelişen bir DSP gerçeği de orta yerde duruyor. İP tarafından bakılınca yapılan hesaplar kabaca şu şekilde: Biz zaten MHP oylarının bir kısmını aldık. Şimdi AKP ve MHP içinde Cumhur ittifakına karşı olanların oyları da doğal olarak bize gelecek, ayrıca CHP içinde HDP ittifakından ve aday belirlemede yapılan haksızlıklar nedeniyle kopacak olan oylar da bize gelecek vb vb.. Halbuki partisinin HDP ile ittifakına kızan CHP'li sana daha çok kızıp oy vermez. Sen HDP ittifakı nedeni ile kızılan CHP'nin ayan beyan destekçisi değil misin? Niye sana oy versin? DSP'nin yeniden ortaya çıkıp, bitkisel hayatına ara vermesi tam da bu nedenlerden dolayıdır. Atatürk diyerek yola çıkan ama ayan ve beyan PKK'nın uzantısı olan HDP'ye destek veren bir partinin kızgın seçmeni AKP ye gitmez, Cumhur ittifakından dolayı MHP yede gitmez. En çok ta milliyetçiyim diye yola çıkıp HDP ile dolaylı ittifak yapan İP ye hiç gitmez. Bu kızgın kırgın veya öfkeli CHP oylarının adresi bu seçimde DSP'dir. Bu yüzden Mersin seçimindeki bu kırılma İP adına direk kayıptır. Mersin seçimi artık iki ihtimalli bir sonucun beklendiği şekle dönüşmüştür. Çok bilinmeyenli denklem ve İP in kazanma ihtimali ortadan kalkmıştır. Sonucu kendi içinde toparlanma sağlayabilirse cumhur ittifakı seçmeni ile biz mağdur edildik bunun sebebi de Hamit bey olduğuna göre biz de Vahap beyi destekleyelim diyecek/demiyecek olan seçmen kitlesinin kararları belirleyecek.
İlçemiz için ise çok çekişmeli bir seçim olmayacağı düşüncesindeyim. Volkan Şeker'in rahat kazanacağını söyleyebilirim. Temiz siyaset adına güçlü bir adım olan partisi içinde de ismi etrafında partisini toplayabileceğini düşündüğüm Mehmet Saydam seçimde ikinci sırada yer alacaktır. Seçimde bir tat bir renk ,bir cesaret olarak iz bırakmak dışında fonksiyonu olmayacak olan TKP ise son sırada yer alacaktır. Tek bir araca sahip ve gidilecek en uzak mesafesi bir buçuk kilometre olan bir ilçede “ulaşım bedava” geyiği üzerinden parlatılmaya çalışılan Ovacık ve Maçoğlu figürlerini rol model alıp ilçemize uygulayabileceğini düşünen iyimserlerin alacağı oy üç haneli bir sayı olacaktır. İlgilenenler internetten bakıp bu fasulye nohut geyiğine de katılabilirler. Ovacık'tan geliyor diye aynı nohuta niçin 3 katı para vermemiz gerektiğini de hep birlikte anlamaya çalışalım. Migros ta 3 kg. lık nohut 20.85 lira iken Ovacık'ın 3 kg.lık nohutu 35 lira. Neymiş sosyalizmmiş, komünizmmiş, şu bu. Bunlar birde ağızlarını açınca tarlada 2 lira olan ürün, üreticiye ulaştığında 6 lira diye serenat yaparlar. Yahu siz önce piyasanın çok çok üstünde fiyata satış yapan komünist başkanınıza bir sorun bu nohut tarlada kaç lira diye….
Afiyet Olsun


2338 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ESKİDENDİ - 29/06/2022
ESKİDENDİ
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI - 08/06/2022
FAŞİZMİN YALDIZLI CİLASI
UCUBELERİN MAYIS DANSI - 01/06/2022
UCUBELERİN MAYIS DANSI
BİDON UMUDU - 25/05/2022
BİDON UMUDU
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ - 18/05/2022
ZEKİ MUHALEFETİN ÖZELLİKLERİ
OSMAN GEZEMEZ OLDU - 27/04/2022
OSMAN GEZEMEZ OLDU
SOYLU BİLGE - 30/03/2022
SOYLU BİLGE
RETİNA MESELESİ - 09/03/2022
RETİNA MESELESİ
ŞUBAT YAZISI - 02/03/2022
ŞUBAT YAZISI
 Devamı