Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam76
Toplam Ziyaret767899
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
ŞE'HREMİN'İ
03/04/2019
Ülkemizde her daim gergin ve sıkıntılı geçen, süreçte tansiyonun hep yüksek yaşandığı bir seçim dönemini daha geride bıraktık, kazananları tebrik eder, hayırlı çalışmalar yapmalarını dilerim.
Milletimizin ârifane yapısı, her zamanki gibi konjonktüre göre en uygun kararı vermiştir, son sözü her zaman seçmenin söylemesi toplumsal istişare mekanizmasının temel kuralıdır, herkese düşen saygı göstermektir.
Ülkemizdeki demokratik olgunluğun geldiği seviye de sevindiricidir, seçimle gelenin seçimle gitmesi ancak belli olgunluğa erişmiş ülkelerde görülen bir durumdur.
Hem kazanan, hem de kaybedenler açısından seçim sonuçlarını analiz etmek, elde edilen sonucun nedenlerini/niçinlerini değerlendirmek, bundan sonraki siyasi hayatlarında dikkate alacakları çok değerli sonuçlar ortaya koyacaktır diye düşünüyorum.
Seçmen olarak bu andan itibaren beklentilerimiz var seçimi kazananlardan;
Öncelikle abartılı ve siyaseten basitlik kokan kutlamalardan uzak durmalı,
Yeni göreve gelecekler için bir an önce durumun analizi yapılarak, çalışmakta olan düzenin tanınması, varsa revizyonların yapılması ve en verimli şekilde çalıştırılması için strateji uygulamaya konulmalı,
Seçimde sadece kendisine oy verenlerin değil, tüm seçmenlerin Belediye Başkanı olduğu bilinciyle hareket edilmeli,
Durumun analizini müteakiben, seçim sürecinde vaat edilen proje ve hizmetlerin yol haritası paylaşılmalı, adım adım gelişmeler hakkında vatandaşlarımız bilgilendirilmeli,
Rakipler tarafından açıklansa bile, hiç gocunmadan memlekete, insanımıza faydalı olabilecek projelere sahiplenilmeli, geliştirilerek uygulanmalı,
Gelir gider hesabında şeffaf olunmalı, başta işletme bütçesi ve yatırım bütçelerinde temel finansal prensipler dikkate alınmalı, “Kamu malı, kamu parası” olduğu bilinciyle hareket edilmeli,
Gerek Başkanlarımızın gerekse ekiplerinin zamanlarının çok değerli olduğu, tıpkı para harcarken olduğu gibi zaman kullanımında da görev yaptıkları beldedeki kişi sayısı kadar sorumlu olduklarını, bir saatlerinin israf edilmesinin pek çok insanın hakkına girmek olduğu bilinmelidir.
Belediye seçimlerinde şehrimizi emanet ettiğimiz insanın önemli olduğunu, siyasi görüşün arka planda dikkate alınması gerektiğini düşünmüşümdür her zaman.
Şehrimizi emanet ettiğimiz yöneticilerimize tekrar başarılar diler, hayırlı hizmetlerinde her zaman yanlarında olacağımızı dile getirmek isterim. 



1727 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı