Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam523
Toplam Ziyaret772462
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
2015 Seçim Yılı Kutlu Olsun
07/01/2015
 Değerli okuyucularım, öncelikle yeni yılınızı kutlar, sağlık, başarı, mutluluk ve huzur dolu günleri beraberinde getirmesini temenni ederek sözlerime başlamak istiyorum.
 Malum 2015 seçim yılı olacak. Genel seçimlerin hareketli olacağı şimdiden belli oluyor. İlçemizden aday adaylarının olması, bu ülkenin yönetimine katkı sağlamak istemesi, son derece sevindirici gelişmeler. Yıllardır milletvekili arzusu çeken ilçemizin farklı siyasi partilerden temsil edilmek istenmesi, bu noktada Mut'lu hemşerilerimizin elini taşın altına koyması ve yola çıkmasını takdirle karşılıyorum. Hangi partiden olursa olsun, meclis kürsüsünde Mut isminin yankılanması çok iyi olur.
 Adaylar kadar partilerin de seçime hazır olup olmadıkları konusunda yorum yapmak gerekirse, ilçemiz teşkilatlarında seçim yorgunu AK Parti ve CHP var. MHP belediye almanın verdiği moralle birlikte istekli görünüyor.
 MHP'de Genel merkez tarafından atanan İlçe Başkanı Durmuş Ali ÇEREKÇİ, partisini kongreye götürürken birlik ve beraberlik mesajı veriyor. Çok sayıda ilçe başkan adayının olması parti içi demokrasinin MHP'de beklenenin ötesinde olduğunu gösteriyor. Fikrine düşüncesine güvenen, partisi ile bağını muhafaza ederek aday olanların genel merkez tarafından ya da başka sebeplerle engellenmemiş olması diğer partilere örnek oldu diyebiliriz. MHP teşkilatının belediye ile çalışma, tabanla uzlaşma ve genel seçim performansı kongreden çıkan sonuçla daha iyi yorumlanacaktır.
 AK Parti ilçe teşkilatı yıllardır çözemediği ve kurucu bir çok üyenin uzaklaştırıldığı teşkilat sıkıntısının üstüne, yerel seçim mağlubiyeti aldığı için; herhangi bir varlık gösteremedi. Kongre sonrası yeniden göreve getirilen Hüseyin YEŞİL'in genel seçim sürecinde teşkilatla ve tabanla uyumlu olup olmayacağını ilerleyen günlerde göreceğiz. Olduğu ifade edilen yenilenme ve tazelenme sayesinde yaraları sarma, ileriye dönük hamleler yapma ve iktidar misyonuna uygun çalışma karnesinde henüz bir not yok. Karnesi genel seçim sonrası çıkacak olan Ak Parti, gelecek genel seçim ve yerel seçimler için çok çalışması gerekecek. Oy oranında artış olursa kim pay sahibi olacak ya da oyda azalma olursa suçlusu kim olacak, hesapları ortada duruyor.
 Gelelim CHP'ye. CHP, Mehmet SAYDAM ilçe başkanlığında epey kan kaybetti. Hırçın ve kutup siyaseti izlediği, aldığı seçim sonuçlarından belli oldu. Kendi ilçe başkanlığında ön seçimle belirlediği belediye başkan adayının arkasında durmadığı ve MHP'ye çalıştığı iddiasını savunan çok sayıda CHP'li seçmen var. Bu şekilde bir ayrışmanın olduğu ve suların durulmadığı CHP'de yeni ilçe Başkanı Nurşen ÖZKAN'ın nasıl bir çalışma yapacağını dikkatle bekliyoruz. Tıpkı Ak Parti gibi seçim yorgunluğu ve bezginliği olan CHP'nin bir kongre ile uzlaşma sağlayıp sağlamayacağı ve genel seçimlerde nasıl bir performans göstereceğini bilemiyoruz. Çünkü geride Saydam'ın bıraktığı ciddi yaralar var.
 Kısa ve yüzeysel bir giriş yaptığımız siyasi konuların devamında Partiler ve çalışmaları, adayları ve aday belirleme süreçleri hakkında ilerleyen zamanlarda daha derin değerlendirmeler yapacağız.


2260 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı