Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam393
Toplam Ziyaret778562
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
UZUN BİR ARADAN SONRA
30/09/2015
Kıymetli okurlarımız, öncelikle geçmiş Kurban Bayramınızı kutlar, sağlıklı, huzurlu ve esenlik dolu nice günler yaşamanızı dilerim.
Uzun bir aradan sonra, köşemizden sizlerle buluşmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyim. Mut deyimiyle, “Laf birikti” aslında. Kısa kısa tespitlerle gündemime aldığım konulardan söz edip, bundan sonrası için de sözümüz sağlığa, her hafta sizlerle birlikte olmaya çalışacağım.

*

İlk Mesaj Mut Belediyesi'ne:
Mut Belediyesi, bu dönemde ilçede yetişen doğal ve marka ürünlerimizi tanıtmak ve şehrimizden geçen vatandaşların yörenin öne çıkan ürünlerini tanıması adına, Kayısı ve Zeytin heykeli yaptı. Düşünce olarak güzel, niyet olarak iyi ve heykel için tespit edilen yerlerde amacına hizmet edecek noktalarda. Bu hizmetlerden ötürü belediyemize teşekkür ediyoruz. 
Bizim gördüğümüz bu heykellerle ilgili eksiklik ise, heykelin ne heykeli olduğu, özelliği ve niteliğinin ne olduğuna dair hiçbir bilgi olmadan, altına Mut Belediyesi yazılıp geçilmesi. Belki gözden kaçmıştır, düşünülememiştir veya yapılacaktır da bilemiyoruz. Heykel Mut Kayısısı heykeli ise altında Sofralık Turfanda Mut Kayısısı yazalım. Ya da Kayısı cenneti, Organik …vs herhangi bir şey ama kayısıyı tanıtıcı birkaç cümle yazılsın yani. Altına belediye logosunu koymak da yeterli olacaktır. 
Zeytin heykelinde herhangi bir yazı görmedim şu ana kadar. Aynı eksiklik umarım sıfır asitli organik Mut zeytinine de yapılmaz.

*

İkinci Mesaj Meski ve dolaylı olarak Mut Belediyesi'ne:
Büyükşehir yasası ile birlikte ilçe belediyelerinden su ve kanalizasyon, otogar, hal gibi bazı birimler alındı. Büyükşehir bünyesine alınan bu birimlerden de ilçede eksikliği özellikle hissedilen su ve kanalizasyon çalışmaları.
Alt yapı konusunda ilçemizde sıkıntı vardır, doğrudur. Yıllar olmuş su şebekesi ve kanalizasyon şebekesi döşeneli. Ancak bazı noktalara da su ve kanalizasyon hattının yeni döşendiğini de biliyoruz. 
Bu açıklamalardan maksat gelişine eleştirmek değil.
Bayram öncesi anayol kenarında çok ciddi bir kanalizasyon hattı arızası yaşandı. Trafik akışı başka caddelere kaydırıldı ve çalışmalar epeyce sürdü. Mağdur vatandaşlarımız oldu. Yine bayram günlerinde içme suyu kesintisi yaşandı. Duyurusu yeterince yapıldı mı bilmiyorum çünkü ben duymadım. Belediyemizin toplu mesaj hattını vatandaşlarımızı uyarmak için devreye sokmak yerinde olacaktır.
Meski kurumunun ilçemiz su ve kanalizasyon çalışmalarında uzman kadrosu yetersiz kalıyor, müdahalelerde büyükşehir yönlendirmesiyle işe başlayan çalışma, hantal bir yapı ortaya koyuyor.
Bugüne kadar ilçe merkezinin ne su, ne de kanalizasyon haritası yapılmamış. Borular nereden ve nasıl geçer sadece çalışan birkaç personel tarafından bilinmekte başkaca bir kurumsal kaynak yok. Bu üzücü bir durum. Yapılabilir miydi bugüne kadar, yapılırdı. Yapılmama sebebi değişik soru işaretlerini bizde de oluşturmakta. Hangi niyet ve maksatla şehir şebekesinin ne kadar uzunlukta olduğunun bilinmesi boruları nereye dayandırmakta sıkıntı çıkarabilirdi belki de. Şu an Meski ve Mut Belediyesi'nden temel alt yapı sorunumuzun kökten çözülmesi için krokili bir çalışma ve nitelikli kadrolarla çözüm bekliyoruz.
*
Üçüncü mesaj Ak Parti'ye:
Malumunuz son birkaç günde çok ciddi trafik kazaları yaşandı. İlçemizde böylesine kazaların yaşanmasıyla çok sayıda yaralı ve can kayıplarının olması hepimizi üzüyor. 
İktidar partisinden, Mut-Sertavul arası yol çalışmaları ne aşamada, kazılıp sonra öylece bırakılan ve tek şeride düşen yol çalışmaları ile ilgili bir cevap ve ciddi gayret bekliyoruz. Yine Mut Silifke arası duble yol çalışmaları ne olacak? Her iki güzergahta da çok ciddi kazalar ve can kayıplarından dolayı siyasetin sorumluluğu var. Hele ki, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Lütfi ELVAN'ın Mersin'den aday gösterilmesinin avantajını ilçe adına iyi değerlendirmek gerekiyor.


1797 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı