Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam659
Toplam Ziyaret779287
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
ALİ YAVER SOYLU
aliyaversoylu@muttanhaber.net
TÜRKİYE NASIL BİR DEVLETTİR?
02/12/2015
Tarihçiler daha iyi bilir ve anlatır ancak ben yurdumun şu özelliklerine vurgu yapmak istiyorum. Dünya tarihinde birçok büyük devlet ve imparatorluk kurmuş, dünyada barışı ve hoşgörüyü inşa etmek için çalışmış, genlerinde merhamet, sevgi ve devletçilik yatan asil bir toplum olmuş Türklerin, bugün de aynı şekilde, bu genlerin istikametinde tavırlar sergilemesi çok sevindirici.
Evet, komşu ülkelerimizde, dünyanın birçok yerinde savaşlar, açlık ve sömürü var. Doğrudur, ülkemizde de sözü edildiği gibi çağdaş uygarlık seviyesini hala yakalayamadığımız taraflar var ama hiçbir ülkede işgalci değiliz. Sömürgeci değiliz. Savaş götürmeyiz. Nerede mazlum ve yardıma muhtaç varsa oraya, barış ve yardım götüren, sadece yardım eden değil, yardımı beklenilen bir milletiz, bir devletiz.
Ülke politikamız ve özellikle dış politikada eleştiriler hükümete sıkça yapılıyor. Bunlara bir itirazım yok, düşünce ve ifade özgürlüğü olmalı. Ben de beğenmediğim taraflarını eleştiriyorum ancak devlete bağlılık, devletin ve milletin bütünlüğü için nerede durmasını bilmek de önemli.
Biz gerçekten büyük bir devletiz. Milyonlarca sığınmacı dün olduğu gibi bugün de bize gelmekte. Aslında bizim, sığınacak kimsemiz yok, Türk'e Türk'ten başka dost da yok, bunu biliyorum. Ama tarihsel misyonumuz ve köklü bir medeniyet tasavvurumuz var. Yakışanı ve doğru olanı yapıyoruz, çünkü inancımız öyle gerektiriyor.
Her tarafında vurgun ve dört duvarı tutmayan devlet yapısı olsa da, siyasetin getirdiği rotasyonlarla bir nebze, belli bir istikamette ağır ağır ilerliyor. 
Türkiye'nin her yerinde sıkıntı var, yine de iyi ayakta duruyor bu ülke. Kendi içinde terör belası varken, vurgun varken, sıkışmış ve tıkanmış kamu bürokrasisi varken hala değişmeyen bir tarafı var ve o yaşıyor. Benim devletim mazluma yardım ediyor, huzur vermek istiyor.
  Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır baro başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ve o çatışmada şehit edilen iki polisimizi anarak ve Diyarbakır'lı sanatçı Mahsun Kırmızıgül'ün parçasından esinlenerek birkaç cümle yazacağım.
Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Benim asıl üzüntüm polisimizedir. Polisin içinde o mesleği, o üniformayı hak etmeyen insanlar olabilir ama o forma ve o görev temizdir. Bölücülük yapanların Hukuk cübbesi altında adını temize çekme gayretlerini görünce devletimize askerimize, polisimize iyi sahip çıkmak lazım. Onlar bizim için çalışıyorlar, vatandaşa zulüm etmiyorlar.
Mahsun Kırmızıgül, “Bizden Değildir” isimli parçasında tüm dünyaya kutsal kitaplardan emirler ve peygamberlerimizden örneklerle sesleniyor ve diyor ki ;

Ubi caritas ubi amor deus ibi est
(Nerede yardımlaşma varsa, Nerede sevgi varsa, Allah oradadır.)

Gönülden özürlü insanlar azmış
Dünyayı savaşlar yoksulluk sarmış
Kötüler için dört kitap ne yazmış.

Canlara kıyanlar, ırkçılık yapanlar,
Zulmeden insanlar bizden değildir

Tanımaz kötüler ne kitap ne yasa
Dünyada savaşlar artık son bulsa
Firavuna ne söylemiş ya Musa.

Canlara kıyanlar, ırkçılık yapanlar,
Zulmeden insanlar bizden değildir
Körelmiş yürekler sevgiyle dolsa
Aç kalan çocuklar artık ağlamasa
Sevgi için ne söylemiş ya İsa.

İnsanı sevmeyen, merhamet etmeyen,
Kul hakkını yiyen bizden değildir.

Hürriyet tükenmiş bitmiş adalet
Günahsız insanlar çeker eziyet
Ümmete ne söylemiş ya Muhammed

Garibe bakmayan, yardıma koşmayan,
Allah'tan korkmayan bizden değildir…

(Kur'an-ı Kerim Bakara Suresi; Ayet 208, İncil Matta: 5/9, Tevrat Ree Bölümü: Levliler 26/6 Ayeti)

Şöyle çok hisli okumadan bile devletimin ve milletimin 4 kitabın emirlerine uyduğunu görüyorum. Türkiye'nin zulmü yoktur, savaş götürmez barış götürür, kul hakkı yemez sömürgesi yoktur, yardımı çoktur, garibe bakar, merhamet eder, Allah'tan korkar.
Çağdaş batı toplumlarının sınırlarını sığınmacılara nasıl kapattığını gördük, Arap ülkeleri ve Avrupa'nın zülme sessiz kalışlarını, insanlık feryadını nasıl göz ardı ettiklerini gördük, arkasında durdukları Esed rejiminin milyonları katletmesine nasıl seyirci kaldıklarını gördük, dünyanın her yerinde petrol, maden, yer altı ve yer üstü zenginlikleri almak uğruna köle toplumlar yaratan uygar devleri gördük, Müslümanlara fosfor bombaları atan Yahudi devlet gördük, çıkarları uğruna kendi insanına bile gözünü kırpmadan saldırı tertipleyen süper güçler gördük ama bunlar arasında Türkiye görmedik. Benim ülkem güzeldir, benim devletim büyüktür ve ben devletimin yanındayım. Aç kalsam da onurlu kalırım ve Türkiye'de kalırım.


2944 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

50 YAŞINDAYIZ - 02/01/2024
50 YAŞINDAYIZ
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN - 27/12/2017
LÜZUMSUZ DOĞALGAZ MUT’U KARIŞTIRDIN
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ? - 16/08/2017
NELER OLMUŞ, NELER BİTMİŞ?
DARBE - 20/07/2016
DARBE
MAYIS TRAFİĞİ - 18/05/2016
MAYIS TRAFİĞİ
Canlı Bomba - 23/03/2016
Canlı Bomba
Suriye Suriye Suriye... - 17/02/2016
Suriye Suriye Suriye...
KISA KISA ACABA… - 27/01/2016
KISA KISA ACABA…
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ? - 20/01/2016
TERÖRÜN NERESİNDEYİZ?
 Devamı