Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi14
Bugün Toplam287
Toplam Ziyaret768384
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
İLÇEMİZİN DEĞERİNİ ARTTIRMAK (2)
15/06/2016
Geçen hafta İlçemizin değerini arttırmak, ülke çapında tanınmasını sağlamak, dolayısıyla İlçemize yönelik talebi (Gayrimenkul, ticaret, mal ve hizmet alımı vb) arttırmak yoluyla Marka Şehir olma yolunda paylaşımlar yapmıştım. 
Sakin Şehir (Cittaslow-Slow City) ve Yeşil Şehir (Green City) konseptlerinin İlçemiz için çok uygun olduğu kanaatindeyim. En son Isparta Eğridir ilçesinin de Sakin Şehir ünvanını almak üzere başvurduğunu internette gördüm. Gecikmeden her iki konsepte de dahil olmak gerektiğini düşünüyorum. Böylece sık sık medyada yer almak ve öncelikle iç turizmden daha fazla pay almak mümkün olacaktır. 
Mersin–Antalya sahil yolunun tamamlanması, Ermenek üzerinden doğrudan Alanya'ya duble yol yapılması, Antalya'da yoğunlaşmış olan turizm potansiyelinin iç kesimlere doğru akmasını sağlayacaktır. Bu hareketten azami fayda sağlayabilmek ve pastadan daha büyük dilim kapabilmek için şimdiden pozisyon almak gereklidir. 
1980'li yıllarda Rahmetli Turgut Özal Hükümetince Antalya'nın “Özel Turizm Bölgesi” ilan edilmesi sonucunda yaşanan gelişmeler pek çok kişinin malumudur. Bölgede kısa süre için çok ciddi turizm teşvikleri verildi, binlerce otelde yüzbinlerce yatak kapasitesi oluştu, özellikle yaz döneminde belki bir milyon kişiye istihdam sağlandı. Mevcut Hükümetimizin Mersin'i benzer şekilde “Özel Turizm Bölgesi” ilan edileceği konuşuluyor. Ortaya çıkacak hareketliliğin en güzel şekilde değerlendirilebilmesi İlçemiz için stratejiktir ve Yetkililerimizin ve özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarımızın İlçemize bu manada yol gösterecek şekilde hareket etmeleri, mümkünse bu konuda bir “master plan” oluşturmaları, hazırda varsa da bunu hayata geçirmeleri, sadece bu nesile değil, gelecek nesillere de borçlu olduğumuz bir durumdur.
Ülkemiz turizmde 30 Milyon yabancı turisti aşmış olup “güneş, kum, deniz” üçlüsünün artık yeterli olmadığı aşikardır. Başta kültür ve folklor turizmi olmak üzere, doğa yürüyüşleri, doğa fotoğrafçılığı, off-road (arazi) motorsiklet ve bisiklet parkurlarının oluşturulması, Göksu nehrimizin rafting yarışlarında aktive edilmesi, geçmiş yıllarda yapılmış olan yamaç paraşütü ve paramotor (motorlu yamaç paraşütü) sporlarının canlandırılması, özellikle 3.yaş turizmi denilen 65 yaş üzeri turistlerin ilgisini çekecek kültürel, tarihi ve turistik parkurların oluşturulması, yeni dönemde elimizi güçlendirecek faaliyetler olacaktır.
Bahsettiğim sebeplerle, önümüzdeki süreçte gerek yerli, gerekse yabancı turistlerin ilgi odağı olma potansiyelimiz söz konusudur. Bu potansiyeli en iyi şekilde işleyebildiğimiz takdirde, gerek istihdam sağlama, mevcut birkaç ürüne sıkışmış ilçemize alternatif gelir kapıları açma, insanımızın misafirperverlik başta olmak üzere, çok güzel özelliklerini, tarihimizi, kültürümüzü, folklorümüzü, tabiatımızı, doğal güzelliklerimizi, organik ve çok kaliteli tarımsal ürünlerimizi kullanarak muhteşem sonuçlar almamız mümkündür.
Bunların üzerine, enerjimiz de yenilenebilir enerjiden (GES,HES,RES,BİYOGAZ) sağlanabilirse, özellikle Avrupalı turistlerin yükselen trendi olan, doğal, organik yaşamın merkezi haline gelmemiz ve akıllı bir pazarlama stratejisiyle çok farklı bir Mut'u oluşturmak mümkündür. 
Kısaca; uzun ama sonucu çok güzel bir yolun başındayız.


1971 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı