Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam107
Toplam Ziyaret768204
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
BİR ŞEYLERİ DE BİLMEYİN!
15/02/2017
Bu aralar yine ekranlar, internet siteleri, sosyal medya, hemen her konunun uzmanlarıyla kaynıyor. Yanlış anlaşılmasın, yüzlerce farklı konu olduğundan, binlerce farklı kişiden bahsetmiyorum, gündemde ne varsa o konunun uzmanı arkadaşlar hep aynı malum (!) kişiler.  
25 yıllık mesleğim Ziraat Mühendisliği, 20 yıldan fazla bankacılık yaptım, 10 yıldan fazlası müdürlükle geçti, 6 yıl kurum içi eğiticilik yaptım, Devletin yetkili kurumlarından (SPK vs) lisanslarım var ama kendi adıma, yaptığım işlerde hâlâ gelişiyor, hâlâ öğreniyor ve daha da derinlemesine vukufiyet için çaba gösteriyorum. Muhataplarımdan gelen karşı görüşleri dinleyip anlamaya çalışıyor ve istifade edecek bir şeyler bulmaya çalışıyorum. Doğrusu aklım almıyor, bilen birileri varsa izah etsin lütfen, Aynı kişi, hem dış politika uzmanı, hem güvenlik uzmanı, hem terör ve savaş uzmanı, hem Ortadoğu uzmanı, hem hukukçu, hem anayasa hukukçusu, hem o, hem bu …… Olabilir mi kardeşim? Üstelik tüm bu konularda, alanının tek hâkimi, evrensel otorite, tek doğrunun savunucusu gibi gösterdikleri tavırlar yok mu? Hakikaten gördüğüm anda sigortalarım atıyor, mümkünse hemen kanal değiştirip internette ise sayfayı kapatıyorum, sinirlenmemek elde değil!  
Güncel konu; Anayasa değişikliği referandumu olunca, malum ekip (!) ekranları yine işgal etti ve kendi meşrebince, uzun uzun aleyhinde ve lehinde konuşuyorlar. Meğerse ne çok anayasa uzmanımız (!) varmış, askeri darbe ürünü, halka açıkça tehditle ve hayatından bezdirerek kabul ettirilmiş 1982 Anayasasını 35 yıldır değiştirememenin ayıbını taşıyan hepimizi bu ayıptan müsaade etsek (???) çok önceleri kurtarırlarmış, Allah Allah! 
Aslında malum kişiler, tam olarak hadsizlik, densizlik, kendini ve yerini bilmeme konusunda destan yazıyorlar. Görsel, yazılı basın ve internet medyası da bu seviyesizliğe çanak tutuyor. Facebook ve twitter türü sosyal medyada ise bu malum kişileri izlemeseniz de birileri paylaşınca görmek durumunda kalıyorsunuz.
Malum kitle hakkında, atalarımızın o muhteşem tarifiyle “Kifayetsiz Muhterisler” der, bunun bilimsel çalışmayla yapılan çalışması ve yapılmış ispatı  için de, İnternet imkanı hemen herkesin elinin altında var, “Dunning-Kruger Sendromu” nu araştırıp okumanızı –naçizane- tavsiye ederim.

NOT
Hepimiz aynı gemideyiz, Referandum da “Evet” diyen de, “Hayır” diyen de bu ülkenin vatandaşı, kaderdaşız, yapılan eleştiri ve karşılıklı beyanlarda, ortak yarınlarımızı düşünerek, her şeyden önce ahlâkı esas alarak dikkatli ve özenli olalım. Ülkemiz üzerinde uygulanmaya çalışılan operasyonun amaçlarına hizmet edecek kutuplaşmalar ve gerginliklere vesile olmayalım. Elbette herkesin kendi görüşü var, buna saygı duyalım, isteyen açıktan söylesin, isteyenin kendisinde kalsın. 


1727 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı