Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam260
Toplam Ziyaret768357
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762
HASAN KURTULAN
mutludegerleme@gmail.com
FİNANSAL OKURYAZARLIK
29/03/2017
Günlük hayatta kullandığımız pek çok finansal terim duyarız, hisse senedi, borsa, kur, döviz, kredi, faiz, ipotek, teminat ve benzeri pek çok kelime ve kavram kullanır ya da duyarız. Peki, bunların anlamlarını, en azından kendimize yetecek kadar biliyor muyuz?
Finansal Okuryazarlık, mevcut varlıkların yanı sıra, varsa İhtiyaç duyulan fonların uygun şartlarda temini, etkin şekilde yönetilebilmesi için yeterli seviyede finansal bilgi ve yeteneğe sahip olmaktır. Bireylerin finansal konularda bilgi temelli kararlar almasını sağlayan yeterlilik düzeyi olarak da tanımlanmaktadır.
Doğrusu, gerek bankacılık dönemimde, gerekse halen içinde bulunduğum özel sektör iş hayatında gözlemlediğim bir şey var; ticaret erbabı, ekonominin içinde mücadele eden esnaf, sanayici ve işadamlarımızın ekonomik terimlerle ilgili önemli bir kısmının mahiyeti hakkında bilgisi yeterli değil maalesef.
Toplumun ekseriyeti bankalarla işlem yaptığı halde, esnafımız tüccarımız kredi kullandıkları halde, krediye özel terimleri, Kredi, faiz, komisyon, Borçlu Cari Hesap (BCH) , Aylık Eşit Taksitli(AET) kredi, basit faiz, bileşik faiz, efektif, döviz terimleri hakkında çok sınırlı bilgiye sahiplerdir.
Konunun önemine binaen, Mersin KOSGEB İl Müdürlüğünün himayelerinde, Anadolu Esnaf ve Sanayici İşadamları Derneği'nin (ANESİAD) Mersin şubesinde, üye işadamlarına yönelik olarak “Kobiler için Finansal Okuryazarlık” semineri düzenleyip sunum yaptım. Yapılan çalışmayı sosyal medya hesabım (facebook) üzerinden de paylaştım. Oldukça yüksek ilgi gösterilen söz konusu eğitimin devam ettirilmesi yönünde yoğun bir talep söz konusudur. Kısa süre içinde devamı niteliğinde eğitimler düzenlenecektir.

İLÇEMİZ KOBİ'LERİ İÇİN ODALARIMIZA TEKLİF
Yukarıda bahsettiğim eğitimin İlçemiz işadamları, esnaf ve tüccarlarına yönelik olarak düzenlenmesi konusunda bir önerim var. Finansal Okuryazarlık konusunda gerekli bilgilendirmenin yapılması ve farkındalığın oluşması için kendi adıma her hangi bir bedel talep etmeden eğitim vermeye hazırım. Odalarımızdan gerekli ilginin gösterilmesi ve desteğin verilmesi halinde, oldukça olumlu sonuçlar alacağımızı, böyle bir hizmeti vermekten onur duyacağımı iletmek isterim. İlgililerine, saygılarımla.


1698 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE! - 05/03/2024
BAK ŞU ALLAH’IN İŞİNE!
GEL GEL YAPIYORLAR - 02/02/2024
GEL GEL YAPIYORLAR
DEVLETİN MALI DENİZ - 23/01/2024
DEVLETİN MALI DENİZ
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM - 16/01/2024
BATAKLIĞI KURUTMAK LAZIM
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ - 05/01/2024
YOK SAYARAK PROBLEMLERİ ÇÖZEMEZSİNİZ
BU AYIP KİMİN? UTANDIM - 29/12/2023
BU AYIP KİMİN? UTANDIM
NASIL YOLDAN ÇIKILIR? - 03/11/2023
NASIL YOLDAN ÇIKILIR?
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR - 27/10/2023
İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ - 20/10/2023
ELİM YAZMAYA GİTMEDİ
 Devamı