Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam133
Toplam Ziyaret778761
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ; ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ

BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ; ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE MECLİS ÜYELERİYLE BİRARAYA GELDİ

Mut Belediye Başkanı Yılmaz; Eski Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleriyle Bir Araya Geldi
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz; “Düzenlemiş olduğumuz etkinlikte amacımız bir araya gelip birlik beraberlik içerisinde hep birlikte Mut için bir şeyler yapmak.”
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz geçmiş dönemlerde görev yapan belediye başkanları Rüştü Dinçer ve Selahattin Aslan ile önceki dönemlerde belediye meclis üyeleri ile mevcut belediye meclis üyelerinin katılımıyla düzenlenen yemekli programda bir araya geldi.
Mut Belediyesinin mevcut çalışmaları hakkında bilgiler veren Yılmaz; 62.400 nüfuslu 102 resmi mahallesi bulunan, 178 yaşam alanına hizmet veren Mut Belediyesi bünyesinde 14 Müdürlük, 105 araç ve 212 personelle coğrafyanın tamamına hizmet götürmekteyiz. Görev alanımızda büyüme olması sebebiyle genişleyen mahallelerimize hizmet götürebilmek adına yeni araç gereç alımı ve yeni malzeme alımları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz diyerek Mut Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgilendirme yapan başkan Yılmaz; “Mut Belediyesi olarak bünyemize yeni ilave ettiğimiz Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak ilçe merkezimizde ve köy statüsünden mahalle statüsüne dönen mahallerimizde var gücümüzle belediyecilik faaliyetlerini yürütüyoruz” dedi.
“30.4 Milyon TL borç ve 28 icra ile teslim aldığımız Mut Belediye Başkanlığı'nı bu icra dosyalarından kurtararak Mut Belediyesi olarak şu an mevcut 12 Milyon civarında borçla yolumuza devam etmekteyiz” diyen başkan Yılmaz ; “Belediyeye alınan yeni bir program ile Türkiye'nin neresinde olursa olsun bu program sayesinde belediyecilikle ilgili ödemelerinizi yapmanızda siz kıymetli hemşerilerimize kolaylık sağladık” dedi.
İlçemizin yerel ve ulusal basında tanıtılması yönünde birçok çalışmalar yapıldığını dile getiren başkan Yılmaz; Mersin ve ilçeleri arasında en çok canlı yayına katılan ilçe olarak elimizden geldiğince Mut'u ulusal ve yerel basında tanıtma adına çalışmalar yaptık. “Mut Belediyesi olarak Motokros Festivali, Kaval Çalma Yarışması, Karacaoğlan Gecesi, Avrupalılar Buluşması gerçekleştirerek kendi içimizdeki barış ve kardeşlik duygularını ortaya çıkartıp vatandaşlarımızla kaynaştık” diyen başkan Yılmaz ;“İyi niyetli olarak kapımızı çalan her kim olursa olsun iyi niyetle gelen herkese her daim kapımızı açtık, bizlere eksik yönlerimizi söyleyen vatandaşlarımızla eksikliklerimizi nasıl giderebiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk” dedi.
İlerleyen zamanlarda yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz; Silifke sınırından Karaman sınırına kadar Mut ürünlerini satacak bir satış merkezinin eksikliğini dile getirdi. Gülnar Yol ayrımı, Mut Karaman Yolu Zeytinlik mevkiine yapılması planlanan ve Alahan Mesire Alanı'nda bölgenin ürünlerinin satıldığı bir reyon yapılacağının müjdesini verdi.
Organize Sanayi Bölgesi ile alakalı yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz; OSB müteşebbis heyeti ile beraber geçen hafta Bakan Bey'i ziyaret ettiklerini belirterek, OSB'nin enerji hattı ile ilgili bakan beyden söz aldıklarını; OSB'nin inşallah Mart ayından itibaren temellere başlanıp 2019 Ocak ayında faaliyete geçeceğini bildirdi.
Eski Mut Belediye Başkanı Selahattin Arslan yaptığı konuşmada; “Milletleri millet yapan en önemli unsur birlik ve beraberlik içinde yaşamaktır. Bir ülkeyi yıkmanın en kolay yolu insanları birbirinden uzaklaştırmak, insanlar arasına nifak tohumları ekmektir. İnsanları ayrıştırarak, birbirinden uzaklaştırarak en güçlü kaleleri dahi kolayca dağıtabilirsiniz. İnsanlar birlikte daha güçlü olduğunu hiçbir zaman unutmamalıdır” diyen başkan Arslan; Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a vatandaşlarımızı bir arada tutup birlik beraberlik ve kaynaşma adına düzenlemiş olduğu etkinlikten dolayı teşekkür etti.
Eski Mut Belediye Başkanı Rüştü Dinçer yaptığı konuşmada; “İnsanlarımızı bir arada tutup birlik beraberliğimizi pekiştirmek adına yapılan bu etkinlikten dolayı Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz'a teşekkür ederim” dedi.
Yılmaz, yapılan konuşmaların ardından eski belediye başkanlarına ve katılımcılara Mut figürlü saat hediye etti.

1923 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın