Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam113
Toplam Ziyaret781271
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

“KARİYER PLANLAMA VE YÖNETİMİ” PANELİ DÜZENLENDİ

“KARİYER PLANLAMA VE YÖNETİMİ” PANELİ DÜZENLENDİ

İlçemizde, “Kariyer Planlama ve Yönetimi” paneli düzenlendi. Mut MYO'da düzenlenen panele; İşkur Silifke Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Devecioğlu, Arbella İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Koca, Enerji-Sa İnsan Kaynakları Uzmanları Alp Çınar ve Özge Atınel, Mut TSO Başkanı Gürsel Aydın ile SMMM Hatice Özer panelist olarak katıldı.
Mut Kaymakamlığı, Silifke İş-Kur Hizmet Merkezi ve Mersin Üniversitesi Mut Meslek Yüksekokulu (Mut MYO) işbirliği, Mut Ticaret ve Sanayi Odası (Mut TSO) katkılarıyla Mut MYO Konferans Salonunda “Kariyer Planlama ve Yönetimi” paneli düzenlendi. İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, kurum ve kuruluş temsilcileri ile üniversite öğrencilerinin katıldığı panelde karşılıklı soru-cevap şeklinde yapılan sohbet öğrencilere büyük yarar sağladı.
Panelin açılışında konuşan Mut MYO Müdürü Kasım Pınar, “Eğitim öğretimin ayrılmaz bir parçası olan staj süreci iş hayatı noktasında kariyer planlama noktasında öğrencilerimiz için çok büyük önem taşıyor” dedi.
Öğr. Gör. Dr. Mehmet Yıldız moderatörlüğünde gerçekleşen panelde; İş-Kur Silifke Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Devecioğlu, Arbella İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Koca, Enerji-Sa İnsan Kaynakları Uzmanları Alp Çınar ve Özge Atınel, Mut TSO Başkanı Gürsel Aydın ile Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Hatice Özer panelist olarak yer aldı.
Panelde, Mustafa Devecioğlu İş-kur faaliyetleri hakkında bilgi verirken; Mut TSO Başkanı Gürsel Aydın Mut'un ekonomik durumu hakkında görüşlerini ifade etti. Başarıya ulaşmak için planlı yaşanması gerektiğini ifade eden Gürsel Aydın, “Hayatta yaşarken bilançonuzu çıkarın; yani dış görünüş, genel kültür, insanlarla diyalog kurma yeteneği, yabancı dil bilgisine önem vermeliyiz. Başarının yolu herkese açıktır. İş hayatında yüksek ahlaka önem vermeliyiz. Akıllı azimli çalışmayla başarıya ulaşılır” şeklinde konuştu.
Kariyerin uzun bir yolculuk olduğunu belirten Arbella İnsan Kaynakları Müdürü Mustafa Koca, “Kariyer aslında bir hayat yolculuğudur. Meslek seçimini de kapsayan geniş bir kavramdır. Okul süreci devam ederken; ailemizin etkisiyle, öğretmenlerimizin katkısıyla, meslek seçerken çok geniş bir projeksiyondan bakıp kariyer planlamasını yapmamız gerekiyor” dedi.
Koca, şunları söyledi: “Ne iş olsa yaparım, bu cevap bizim hiç beklemediğimiz bir cevaptır. Aslında, ben iş yapamam, anlamına da geliyor. Kafamızda üç beş seçenek, mutlaka ama mutlaka bir hedefimizin, bir mesleğimizin ve kariyer planımızın olması gerekiyor.”
Panelde konuşma yapan Enerji-Sa İnsan Kaynakları Uzmanlarından Alp Çınar Enerji-Sa hakkında bilgi verirken; Özge Atınel şirketlerinde işe alım süreci hakkında bilgi verdi. Panelist SMMM Hatice Özer ise, kariyer planlaması konusunda önerilerde bulundu.
“Kariyer Günü” ismiyle düzenlenen panel, dinleyicilerin sorularının yanıtlanma-sının ardından sona erdi.

685 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın