Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam162
Toplam Ziyaret771673
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

YENİ NESİL YAZAR KASADA ERTELEME

YENİ NESİL YAZAR KASADA ERTELEME

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, yıllık cirosu 150 bin liranın altında olan işletmeler için daha önce 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacağı duyurulan yeni nesil yazar kasaların kullanımına Maliye Bakanlığı nezdinde yapılan görüşmelerle erteleme geldiği müjdesi verdi.
Başkan Dinçer, yaptığı açıklamada, büyük işletmeler tarafından kullanılmaya başlanan ancak yıllık cirosu 150 bin liranın altında olan küçük işletmeler için daha önce 1 Ocak 2018 tarihinde başlayacağı duyurulan yeni nesil yazar kasaların kullanımına erteleme geldiğini söyledi. Dinçer, "Maliye Bakanlığı nezdinde bu uygulamanın ertelenmesi yönünde yaptığımız girişimler olumlu sonuç verdi ve Bakanlık yeni düzenlemeye gitti. 21 Aralık 2017 tarihli ve 30277 sayılı Resmi gazetede yayınlanan 488 nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğine göre 2014 yılı cirosu 150 bin liranın altında olan esnaf ve sanatkarlarımız, eski nesil yazar kasalarını, herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın bu cihazların mali hafızası dolana kadar kullanabilecekler. Mali hafızası dolan veya herhangi bir nedenle mali hafıza değişimini gerektiren bir durumda eski nesil cihazlara yeni mali hafıza takılamayacak, bunun yerine yeni nesil yazar kasa kullanılması zorunlu olacaktır" dedi.
Mali hafızası dolan ve herhangi bir nedenle mali hafızası değişmesi gereken yazar kasaların da değişeceğini kaydeden Dinçer, "Mali hafızanın dolması veya herhangi bir nedenle mali hafızanın değiştirilmesi zorunluluğunun doğması halinde, bu durumun meydana geldiği tarihi takip eden 30 gün içinde yeni nesil yazar kasaların alınması ve kullanılması zorunludur. Bu karar ile esnafımız rahat bir nefes alacak. Kararın alınması ile esnafımızın rahat bir nefes almasını sağlayan Maliye Bakanımız Naci Ağbal ve tüm yetkililere teşekkür ediyorum" diye konuştu. (MESOB Basın-Yayın)

455 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın