Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam81
Toplam Ziyaret777961
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KURTSUYU SULAMASI PROJESİNİN YÜZDE 78'İ TAMAMLANDI

KURTSUYU SULAMASI PROJESİNİN YÜZDE 78'İ TAMAMLANDI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ilçemizde yapılmakta olan Kurtsuyu Sulaması projesinin yüzde 78'inin tamamlandığı, projenin hizmete girmesiyle 20 bin 640 dekar zirai araziye sulama suyu sağlanacağı bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yerüstü sulamaları kapsamındaki Mut Kurtsuyu Sulaması projesinde çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Mut ilçesi sınırları içerisinde, Kurtsuyu deresinin sağ ve sol sahilinde ve Göksu nehrinin sol sahilinde yer alan arazileri sulayacak olan projede şu ana kadar yüzde 78 fiziki geçekleşme seviyesine ulaşıldığı ifade edildi. Sulama suyundan Göcekler, Tuğrul, Hisar, Kurtsuyu, Kışla, Çortak, Kemenli, Karadiken, Köselerli ve Çağlayangedik mahalleleri olmak üzere 10 mahallenin faydalanacağı kaydedilen açıklamada, projede daha önce yapılan çalışmalar ile 11 bin 500 dekar zirai alanın sulamaya açıldığı anımsatıldı.
Açıklamaya göre, yaklaşık 38 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilmekte olan bu proje ile bölge çiftçisi dekar başına bin 277 lira gelir artışı elde edecek. Ülke ekonomisine yıllık yaklaşık 26 milyon lira katkı sağlaması beklenen sulama projesinin yaklaşık 2 bin kişiye de iş imkanı sağlaması öngörülüyor. (Haber Merkezi)

607 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın