Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam335
Toplam Ziyaret779649
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

DOĞALGAZ POLEMİĞİ BÜYÜDÜ

DOĞALGAZ POLEMİĞİ BÜYÜDÜ

Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN'ın partisinin 6. Olağan Kongresi için Mut'a geldiği esnada Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaya tarafından yöneltilen doğalgaz talebi ile ilgili olarak söylediği cümle sosyal medyada ve ulusal basında büyük yankı buldu.

Ak Parti Mut İlçe Kongresi için Mut'a gelen Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN salon girişinde; “Mut için doğalgaz” platformu üyesi Ali Kaya ile bir diyaloğa girdi.
Kaya “Mut İçin Doğalgaz Platformu Belediye Kaymakamlık bir platform kurduk. Muhtar arkadaşlarla ile sizi bekliyoruz. Ankara'ya yanınıza geleceğiz, desteğinizi bekliyoruz inşallah” dedi. Bakan Elvan ise; “Tamam varacaksınız da belediye elimizde olsa bu iş bitmişti” şeklinde konuştu.
Karşılıklı gülümseme ile geçen bu diyalog daha sonra sosyal medyada büyük ilgi gördü, bakana tepki verenler de oldu, destek verenler de hatta belediyeyi bu konuda eleştirenlerde.
İlk açıklama Ak Parti Mut İlçe Başkanı Celal Kasap'tan geldi. Ardından sosyal medya hesaplarından Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kaya ve Mut Belediye eski Başkanı Murat Orhan birer açıklama yaptılar. Daha sonra Ali Kaya sosyal medya hesabından açıklamalarına devam etti.

Bakalım bu gelişmelerden sonra kimler ne söyledi:


 Ak 
Parti Mut İlçe Başkanı Celal KASAP:

“Kalkınma Bankımız Sn. Lütfi Elvan'ın Ak Parti Mut 6. olağan Kongresine katılımları esnasında Mut Belediye Başkan yardımcısı Ali Kaya'nın Mut'a Doğalgaz getirilmesi konusundaki talebi üzerine Sn. Bankımızın verdiği cevap üzerinden sosyal medyada da başlatılmaya çalışılan karalama kampanyasını şiddetle kınıyorum. 

2014 yılında ilçemize doğalgaz gelmesi için tüm çalışmalar yapılmış ve tahsis numarası dahi alınmışken mevcut belediye yönetimi ilçemiz nüfusu göz önüne alındığında oldukça küçük bir rakamı yatırmayarak bu hizmetin gelmesine mani olmuştur. Öte yandan Sn. Lütfi Elvan'ın Mut Organize Sanayi Bölgesi, Sulama Göletleri, Mut-Silifke Yolu ve diğer birçok alanda yaptığı katkılar ve çabalar ortada iken bir kaşık suda kopartılmaya çalışılan fırtına ancak ham düşüncelerin siyaset bilmezliğin ve siyaset çekememezliğin mahsulüdür. Takdiri Değerli Mut Halkına ve Kamuoyuna bırakıyorum.”

 Mut Belediye Başkan Yardımcısı Ali KAYA:
Kongre dolayısıyla ilçemize gelen sayın bakanımızın yapmış olduğu talihsiz açıklamayı benim paylaşmam ve sonrasında da Ak parti Mut ilçe başkanlığının ismimi kullanarak yaptığı açıklamaya istinaden bu açıklamayı yapmak durumundayım.
Kamuoyunun malumu ki Kamu kuruluşlarından, STK'lardan, Merkez mahalle muhtarlarımızdan ve Mecliste grubu bulunan (terör partisi hariç) siyasi partilerimizden teşekkül eden temsilcilerle Mut İçin Doğalgaz diye bir platform oluşturduk Ve İlçemizde İmza kampanyası başlattık.
Bu platform perşembe gününden bu yana ilçemizde çalışmalar yapıyor.
Sonrası malumunuz sayın bakana durumu ilettik ve talihsiz cevabı aldık. Şunu özellikle belirtmek istiyorum sorulan soru benim değil platformun sorusu Ve verilen cevapta bana Ali Kaya'ya değil Mut İçin kurulan platformadır.

Verilen cevap muhtarlarımıza ki cevabı alırken platform olarak oradaydık. Verilen cevap hepimizin ortak değeri STK'larımızadır. Verilen cevap onay verip amblemleri pankartımızda yer olan değerli siyasi partilerimizedir. Bu cevabı Platformun sosyal medya Ve halkla ilişkiler sorumlusu olarak sosyal medyada ki sayfasında Mut kamuoyuna paylaşmam gerekiyordu.
Çünkü bakandan biz bu cevabı aldık. Fakat platform üyelerini toplayıp ortak bir karar alma durumunda olmadığım İçin platformun sayfasında paylaşmadım.
Sayın bakan içerde salonda da aynı şekilde konuşunca, vermiş olduğu cevabı kişisel hesabımdan paylaştım. Paylaşım sayfamda mevcut kelimesi kelimesine şunları diyorum:
“Sayın #BAKANIM #Mutİçin dün #OSB de yaptıklarınızı biliyoruz Ve teşekkür ediyoruz...Bugün de #Mutİçin Destek vereceğiz elimizden geleni yapacağız diyeydin eyiydi de Gene de biz uMUTluyuz İnşallah #MutİçinDoğalgaz noktasında elinizden geleni yapacağınıza inanıyoruz... “
Paylaşımımın linç kampanyası neresinde?
Ak partiyi karalama kampanyası hangi kısmında?
Ha bu arada; Sayın Ak Parti Mut ilçe başkanı Celal Kasap beyin 2014 yılına dair söylemlerine gelince, biz o yıllarda birbirimizi dinleyemiyorduk, anlayamıyorduk. 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ortak payda VATAN tehlikeye düştü, bir musibet bin nasihatten iyi olur derler o melunların hesaplayamadığı bir Milli uyanış oluştu. Velev ki biz biz hata yapmışız, velev ki az bir ücret varımış yatıramamışız.
Sayın bakanım Ve Ak Parti İlçe başkanım; Bilge Liderimin 15 Temmuz gecesi ve sonrası adı gibi DEVLET duruşu ortada. Mut İlçesi Bilge Liderin partisinin 3 Hilal'inin dalgalandığı bi yer.
Doğalgaz isteyen bir topluma, tüm ilçe halkının bir isteğine velev ki gerçekleşmeyecek bile olsa bir HEYE, hallederiz denemez miydi?
Bir İlçenin tüm değerleriyle oluşturduğu bir platforma bu cevap mı verilmeliydi?
Yetki noktasına gelenlerin en azından hizmet noktasında dün verilen oyların muhasebesiyle değerlendirme yapmaması duasıyla...
Anlayacağın sayın bakanım biz doğal gaz istiyoruz. Sizden de gene de bi yardım bekliyoruz.
Ali Kayaya kızıp MUTUMUZU yakma. Doğalgazı güzel ilçemize verip gönüllerimizi, sobalarımızı yak... Doğalgaz hayalimiz yarınlara kalmasın. Kusurum olduysa affola.

 Mut Belediye Eski Başkanı Murat ORHAN:

24.12.2017 Pazar günü ilçemiz ziyaretinde bulunan Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a doğalgaz üzerinden yürütülen karalama kampanyasına ilişkin açıklama yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.
İlçemize doğalgaz getirilmesi ile ilgili çalışmaları, ilk defa Ak Parti Mut Belediye Başkanı olduğum dönemde başlattık. Buna ilişkin 2013 yılı Mayıs ayında belediye meclisinde, “İlçemize Doğalgaz Getirilmesiyle İlgili İş ve İşlemleri Yürütmek İçin Belediye Başkanı Murat Orhan” olarak yetki aldım.
BOTAŞ'la yapılan görüşmeler neticesinde ilçemizde elektrik abone sayısının %50'sinin Halk Bankası'nda açılan hesaba para yatırması gerekiyordu. BOTAŞ o dönemlerde talep örgütlenmesi şeklinde çalışıyordu. Bu oran, o dönemde sağlanamamıştı.

Daha sonra Mut Belediyesi olarak, vatandaşın yatırması gereken bedelin eksik kalan kısmının belediye bütçesinden tamamlanacağını taahhüt ederek, talebimizi sürdürdük. BOTAŞ'la yapılan görüşmelerde Karaman'dan ilçemize doğalgaz getirilebileceği konusunda mutabık kaldık.
İşlemleri daha da hızlandırmak istiyorduk ve Bakanlar Kurulu kararı ile hızlı bir şekilde yapılabileceğinin bilgisini aldık.
O dönemlerde Sayın Lütfi Elvan Karaman Milletvekiliydi.
Mut için seçim bölgesi olmamasına rağmen Mut Devlet Hastanesinden, Toki'ye, Dere Islahından, Şehir Merkezi Sıcak Asfalt Çalışmalarına kadar birçok hizmetimizde, yatırımlarda emeği olan bakanımız Lütfi Elvan beye konuyu ilettim ve talepte bulundum.
Sayın Elvan, konuyla birebir ilgilenerek bakanlar kurulu kararını çıkartılmasını sağladı ve akabinde “Mut Doğalgaz Lisansını ve Ruhsatını” çıkardı.
Bunun üzerine Mut Belediye Başkanı olarak BOTAŞ'la güzergah belirleme, gaz çoğaltım istasyonu ve dağıtım merkezlerini tespit ettik ve tahsis çalışmalarına başladık.
30 Mart 2014 seçimlerinden sonra belediye başkanlığı görevinden ayrıldım. 2014 yılı Mayıs ayı sonu veya Haziran ayı başında BOTAŞ'da konuyla ilgili daireden beni aradılar.
Bana; “Başkanım doğalgazla ilgili çalışmalara neden ara verdiniz?” dediler.
Bende seçimi kaybettiğimi ve yeni belediye başkanıyla konuşmaları gerektiğini belirttim.
Üzülerek ifade ediyorum ki, daha sonra duyduklarım şu şekilde oldu: “Mut'un şu anda doğalgaza ihtiyacı yoktur” denilmiş.
“Ankara'nın tek kuruşuna ihtiyacımız yok. Mut'u kendi dönemimizde şaha kaldıracağız” diyenlerin kendileri iyice şahlanmıştır. Olan güzel ilçeme ve hizmetin en iyisine layık Mut halkına olmuştur.
Saygı değer hemşerilerim;
Ortada karalama kampanyası vardır. Dönemimizde lisansı ve ruhsatı Sayın Lütfi Elvan'ın gayretleriyle alınan Mut Doğalgaz Projesi, şu anki belediye yönetimindeki takipsizlik ve vurdumduymazlıktan dolayı iptal edilmiştir. Bakanım, bu takipsizlikten ve hizmet üretme gayreti içerisinde olmayan anlayıştan muzdarip olduğunu belirtmek için bu cümleyi söylemiştir. Bakanım, partili partisiz herkesimin hizmetinde olan bir değerdir. Projen varsa hizmeti yapacak kadrolar hükümetimizde bulunuyor.


Konu ile ilgili olarak Kalkınma Bakanı Lütfi ELVAN’dan ve Mut Belediye
Başkanı Nebi YILMAZ’dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.
Bir açıklama geldiği takdirde sizlerle paylaşacağız.

1335 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın