Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam37
Toplam Ziyaret784885
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

İLÇE MİLLİ EĞİTİM 53 BİN EURO AB PROJE DESTEĞİ KAZANDI

İLÇE MİLLİ EĞİTİM 53 BİN EURO AB PROJE DESTEĞİ KAZANDI

Avrupa Komisyonu Eğitim ve Kültür Fonları Kapsamında yürütülen ve ülkemizde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen Erasmus+programı kapsamında Okul Eğitimi Personel Hareketliliği projeleri arasında ülke genelinde başvurusu yapılan 3500 proje arasından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz proje ekibince hazırlanan 2 proje, hibe desteği almaya hak kazanmıştır.
Konu ile ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin şunları söyledi: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak 2017 Başvuru döneminde başvurusu yapılan, İlçemiz genelinde Cumhuriyet İlkokulu, Mut Karacaoğlan İlkokulu, Şehit Ahmet Ersoy İlkokulu ve Şehit İbrahim Soysal İlkokulu Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilecek olan “Mülteciler İçin Mutlu Gelecek” isimli projemiz 28.468,00 € bütçesi ile mülteci öğrencilerin okula ve bulunduğu çevreye uyum sürecinde, eğitimcilerimizin bilmesi gereken doğru metod ve yaklaşımları öğrenmelerini amaçlamıştır. Projemiz kapsamında 11 öğretmenimiz 2018 Mayıs ayında İtalya´da mülteci öğrencilerin eğitimi konusunda kurs faaliyetlerine katılacaktır. Planlanan kurs faaliyetleriyle mültecilere eğitim veren öğretmenlerimizin niteliklerini arttırmak, mülteci eğitimi konusunda Avrupa standartlarını yakalamak, uluslararası işbirliği yaparak daha nitelikli ve işbirlikçi eğitim vermek amaçlanmaktadır.
“Mut´lu Çocuklar Tınısı” adlı projemiz 12 ay sürecek olup, ülkemizde eksikliğini yaşadığımız Çok Sesli Müzik Eğitimi konusunda eğitim alınacaktır. Amacımız, alacağımız eğitim doğrultusunda okullarımızda, ilçemizde ve sonrasında Mersin ili ve ilçelerinde çok sesli müziği yaygınlaştırarak öğrencilerin akademik, kültürel, sosyal ve kişisel gelişimini sağlamaktır. Projemiz kapsamında İtalya ve Hollanda'da çok sesli koro uygulamalarını izleme faaliyetleri gerçekleştirilecektir. Projemiz, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Cumhuriyet Ortaokulu, Karacaoğlan Ortaokulu, Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi ve Ak Ali Küçük Özel Eğitim Uygulama Merkezimizde görevli müzik öğretmenleri tarafından yürütülecek olup, toplam Proje Bütçesi 24.909 Euro'dur.
Projelerimizin hazırlanmasında emeği geçen ilgili okul müdürleri ve öğretmenlerimiz ile Müdürlüğümüz Ar-Ge Birimi yönetici ve personeline teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

690 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın