Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi10
Bugün Toplam579
Toplam Ziyaret772518
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ULAŞIMA TAZE KAN

ULAŞIMA TAZE KAN

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından evde sağlık hizmetleri ve kentin ulaşımında kullanılmak üzere alınan 30 yeni otobüs, törenle hizmete girdi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki kent ulaşımı için alınan 30 yeni otobüs ve 'Evde Sağlık Hizmeti Projesi'nin tanıtım töreninde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 2014 yılındaki 30 Mart seçimleri öncesi Mersin'de göreve tabi olurken bir iddia ile yola çıktıklarını hatırlatarak, "Mersin'in bugüne kadar aslında hak ettiği ama bir türlü ulaşamadığı hizmetlerle vatandaşımızı buluşturacağımızı açıkladık. Mersin'in yıllanmış problemlerini çözmeyi amaçladık ve Mersin'de yaşayan insanların huzurunu, güveninin, hoşgörüsünü, mutluluğunu geliştireceğimizi, büyüteceğimizi söyledik. Biz biliyorduk ki, göreve tabi olduğumuz bu yerel yönetim aslında olması gerektiği yerde değil. Büyükşehirler içerisinde en geride kalan ve Mersinlinin hiç hak etmediği belediye olan Mersin Büyükşehir Belediyesi'ydi. 15 yıl görevde kalmış bir yerel yönetim bu belediyede hala sistemi oturtamamış. Mersin'i hak ettiği yere getirememiş. Ama biz 20 yıllık Tarsus tecrübemizle göreve başladığımızda Mersin'i bir uçtan bir uca yönetmeye başladık” dedi.
“2014 yılı da Mersin için milat oldu”
Göreve geldikten sonra araç filosunu genişlettiklerini ifade eden Kocamaz, “Yeni aldığımız 30 otobüse ek olarak, küçük otobüsler alarak kırsal bölgelerimizde kullanıma sunacağız. Göreve geldiğimizde 90 tane otobüs vardı ama bunun yalnızca 30 tanesi çalışıyordu. Biz istiyoruz ki, bu belediyede çalışan herkes bir taraftan emeğinin karşılığını alsın. Biz göreve geldiğimizde belediyemizde toplam araç sayısı 200'dü. Buna yaklaşık bin araç daha ekledik. MESKİ'de ise 95 araç vardı. Şu an MESKİ'nin araç sayısını 550'ye çıkardık. Evde bakım hizmetleri için 21 araç, 3 doktor, 8 hemşire, 12 bakım destek personeli, 6 temizlik personeli, 3 fizyoterapist, 3 sosyal çalışmacı, 2 psikolog, 1 koordinatör ve 1 büro personeli ile hizmet vermeye başladık. Kısa sürede vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Her iki hizmetinde Mersin'e ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. 2004 yılı Tarsus için milat olmuştu, 2014 yılı da Mersin için milat oldu. Mersinliler bize sahip çıktığı sürece biz de Mersin'e sonuna kadar sahip çıkacağız. Mersin'e ömrümüzü vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Hafif Raylı Sistem Projesi ile ilgili eleştirilere de yanıt veren Kocamaz, “Dışarıda herkes her şeyi konuşabilir ama bu Mersin'i 15 yıl yönetip hak ettiği yere getiremeyenlerin hiçbir yerde hiçbir şekilde konuşma hakkı yoktur. Geçmişte raylı sistemle ilgili hazırlanmış bir proje olduğunu söyleyenler var. Ben buradan bunu söyleyenlere sesleniyorum. İlk fırsatta ellerindeki projeyi getirip bize teslim etsinler. Zira biz 30 Mart'ta görevi devraldıktan sonra mayıs ayında bir taraftan kalite çalışmalarını başlattık, diğer taraftan kentin anayasası olması gereken ama olmayan 1/100 binlik çevre düzeni planını ve Ulaşım Master Planı'nı başlattık” ifadelerini kullandı.
Başkan Kocamaz, törenin ardından bazı ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleriyle birlikte yeni alınan otobüslerle yolculuk yaparak şehir turu gerçekleştirdi. (Mesin B.B.Basın-Yayın)

327 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın