Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi35
Bugün Toplam237
Toplam Ziyaret778865
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MERSİN ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

MERSİN ŞEHİDİNİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlere karşı yürütülen operasyonda, üzerine çığ düşmesi sonucu şehit olan 27 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Durmuş Tek, Mersin'de son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin cenazesi tören öncesi merkez Toroslar İlçesi'ndeki Tozkoparan Mahallesi'nde bulunan baba evine götürülerek helallik alındı. Merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Muğdat Camii'nde düzenlenen törene Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Vali Ali İhsan Su, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ile kent milletvekilleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende şehidin babası Salim ile annesi Sebahat Tek ve yaz aylarında evlenmeyi planladığı nişanlısı Ayşe Başbudak'ı yakınları ve askeri görevliler teselli etmeye çalıştı. Şehidin uzman çavuş olan kardeşi de törende taziyeleri kabul ederken güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmadı. Şehidin anne ve babasının yanına giden Bakan Elvan, başsağlığı diledi.
Mersin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi omuzlarda taşındı. Törende, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganı attı. Şehit Tek, Musallı Mahallesi Mezarlığı'nda gözyaşlarıyla toprağa verildi.

370 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın