Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam320
Toplam Ziyaret777813
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MEÜ İLE OSB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

MEÜ İLE OSB ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) ile Mersin Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Mersin Valisi Ali İhsan Su, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve MTOSB Başkanı Sabri Tekli tarafından imzalanan protokol ile bölgenin rekabet gücünün arttırılmasının yanı sına akademisyenlerin bilgi ve tecrübelerinin ekonomiye kazandırılmasının ve sanayi ihtiyaçları yönünden araştırma faaliyetlerinin teşvik edilmesinin hedeflendiği bildirildi.
Üniversite-sanayi iş birliğinin ve sürdürebilirliğinin öneminin vurgulandığı toplantıda, Vali Su ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen 'Model Fabrika' projesinden söz etti. Su, Türkiye'de ilk defa hayata geçirilen projenin uygulanacağı 5 ilden birinin Mersin olacağını kaydetti.
İmzalanan protokolle teknolojik yenilik alanında Ar-Ge, tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleri kapsamında ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar yapılacak. Bu kapsamda “Makine ve Metal Teknolojileri” ile “Elektronik ve Otomasyon” alanlarında oluşturacak projeler, iki farklı pilot uygulama ile sanayicilerin Ar-Ge talep ve ihtiyaçları doğrultusunda üniversite akademik personeli ile grup toplantıları ve çalışmaları gerçekleştirilecek.
Akademisyenler tarafından hazırlanan patentli projelerin yanı sıra sanayinin ihtiyaç duyduğu bilgi ve teknolojinin akademisyenler tarafından uygulamaya dönüştürülerek ticarileştirilmesi de hedefleniyor. Ulusal ve uluslararası konferans, sempozyum ve panel gibi etkinliklerin de yapılacağı iş birliği sonucunda üretilen veya geliştirilen projelerin, ülke ekonomisine kazandırılarak somut çıktıların oluşturulması bekleniyor. (MEÜ Basın-Yayın)

179 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın