Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam430
Toplam Ziyaret781588
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KOCAMAZ: “BİRLİK OLMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK”

KOCAMAZ: “BİRLİK OLMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK”

Danimarka Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı makamında ziyaret etti. Keyifli bir sohbet havasında geçen ziyarette, Başkan Kocamaz ve Büyükelçi Olling Türkiye gündemine ilişkin konularda da fikir alışverişinde bulundu.
Ziyaret esnasında konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye'nin çok zor bir dönemeçten geçtiğini ifade ederek, “Coğrafyamız bugün özellikle dış güçlerin etkisiyle kaynıyor. Suriye'de yaşananları herkes biliyor. Türkiye bu bölgede en kritik noktada ve bir köprüde bunuyor. Müslüman ülkeler içerisinde laik ve cumhuriyetle yönetilen tek ülke Türkiye. Böyle olunca da Türkiye'nin üzerine birçok oyunlar da oynanıyor. Şu anda Türkiye'de 3 buçuk milyonun üzerinde Suriyeli yaşıyor ve bunun yaklaşık yüzde 10'u Mersin'de. Ama biz geçmişimizden aldığımız kültürle bu insanları dışlayamıyoruz ve bu insanları kucaklamışız. Amerika'yı herkes biliyor. İslam Ülkeleri'ne demokrasi getireceğim düşüncesiyle Arap Baharı diyerek hepsini perişan etti. Yıllar önce Irak'ta bu filmi gördük. İran'la Amerika'nın arasındaki problemleri biliyoruz ama dikkat ederseniz bütün oyun Anadolu topraklarının etrafında oynanıyor. Onun için bize ve bizim partimize çok büyük görev düşüyor” dedi.
Başkan Kocamaz Türkiye'de Amerika'nın güdümünde bir 15 Temmuz olayı yaşandığını sözlerine ekleyerek, “Bundan sonra bizim ülke ve ülke insanları olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Böyle bir ortamda MHP sorumluluk bilinciyle geçmişten gelen siyasi çekişmeleri bir kenara bırakıp ülkenin bekasıyla ilgili böyle bir tavır koyuyor ortaya. Geçmişte özellikle Sayın Cumhurbaşkanı'nın bizlere, partimize, Genel Başkanımıza söylediği o ağır sözleri biliyoruz. Özellikle 'Her türlü milliyetçiliği ayaklarımın altına alıyorum' sözleri bizi acıttı. Ama bugün geldiğimiz noktada o konulara takılıp, o tartışmaları sürdürmenin bir anlamı yok. Gün tartışmaları sürdürme günü değil. Dolayısıyla bizim partimiz üzerine de FETÖ denilen hain çete oyunlar oynadı” şeklinde konuştu.
Yıllardır MHP'nin içini karıştırmak için birçok olayın sahneye koyulduğunu belirten Başkan Kocamaz, “Ülkenin çeşitli oyunlarla bölünmekle karşı karşıya kaldığı bir dönemde bizim birlikten başka bir çaremiz yok. Zaten bu yeni yönetim sisteminde partilerin birbirleriyle ittifak kurmaları zaten zorunlu hale geldi. Onun için Sayın Genel Başkanımız böyle bir tavır ortaya koydu. Mesela geçmiş dönemde anayasa ele alınırken anayasanın ilk 4 maddesi de tartışılır konuma gelmişti. Ama bugün geldiğimiz noktada o tartışmalar artık çok geride kaldı. Şu anda da bizim o dönemde söylediğimiz 'Teröristlerle masaya oturulmaz dediğimiz' noktada hükümet terörle ve bölücülerle çok üst düzeyde bir mücadele ortaya koyuyor” diye konuştu.
Danimarka Krallığı'nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling Mersin'e ilk defa geldiğini belirterek, Danimarka'nın siyasi olarak durduğu noktayı açıkladı ve “Türkiye dünyadaki en çok Suriyelileri barındıran ülke ve onlara çokta iyi bakıyorlar. Biz bu konudaki müteşekkirlerimizi sizlere bildirmek isteriz. Danimarka'da da Suriye'den birçok mülteci barınmakta. Avrupa'nın kuzeyi ve güneyi çok büyük farklılıklar gösteriyor. Suriye'deki mülteciler hususuna gelince Türkiye bunun bir proje ya da ne çıkar var gibi düşünmeden bunlar bizim kardeşlerimiz der gibi baktılar. Şunu da bilmeniz isterim ki PKK terör örgütünü Danimarka ilk tanıyan ve de dışlayan ülkelerin başında gelir. Bizim küçük desteklerimiz ve sizin büyük destekleriniz ve çabanızın yanındadır. Bunun yanı sıra DEAŞ'la da savaşan ülkelerin başında gelmektedir. İnsani yardım ve bunun yanı sıra kara ve hava yoluyla savaşta da Danimarka olarak destek veriyoruz. Türk ortaklarımız ve dostlarımızla yakın bir temas halinde bunları gerçekleştiriyoruz. 15 Temmuzdaki bu olaya da Avrupa'nın reaksiyonu ve tavrı biraz yavaş oldu. Aynı akşam hem başbakan hem de cumhurbaşkanı demokrasiye yapılan saldırıyı lanetledi” ifadelerine yer verdi.
Türkiye gündemi hakkındaki sohbet sonrasında Büyükelçi Olling, Başkan Kocamaz'dan Merisn'in tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi alırken, Mersin'de yapabilecekleri yatırımlar hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulundular. Ziyaret sonrasında Başkan Kocamaz tarafından, Büyükelçi Olling'e plaket hediye edildi. (Mersin B.B Basın-Yayın)

354 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın