Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam316
Toplam Ziyaret780624
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN YILMAZ GÜNDEME İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPTI

“BİZE GÖRE RESMİ SUÇ YOK”

18 Şubat 2018 Pazar günü yapılan olan Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi dolayısıyla Oda Başkan Adaylarıyla yemekli toplantı gerçekleştiren Nebi YILMAZ; Mut gündemine bomba gibi düşen fuhuş operasyonu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Uzun’un aynı operasyonda tutuklanması ve yaşadığı trafik kazası ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Mut İlçe Emniyet  Müdürlüğü ve Mut Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerçekleştirilen ve 11 Şubat 2018 Pazar günü sabaha karşı başlayan eş zamanlı Fuhuş operasyonunda rüşvet aldığı iddiasıyla Başkan Yardımcısı Yusuf Uzun’un tutuklanması, akabinde yaşanan trafik kazası ile ilgili olarak Başkan Yılmaz yapmış olduğu açıklamalarda şu sözlere yer verdi:

 

SÜRATLİYDİK KAZA YAPTIK

 “Eşim Nuran Hanım, Sigortacı Habip Yalçın ve ekibimle birlikte 4 araçla "Mehmet'imin Ayağına Berber, Ayşe'mizin Ayağına Kuaför Getiriyoruz" programı kapsamında Gökçetaş Mahallesi’ne gitmiştik. Program bitiminde Başkan Yardımcımız Yusuf Uzun’un tutuklandığı haberini aldık. Başkan Yardımcımız cezaevine sevk olmadan görüşebilmek amacıyla biraz süratli hareket ettik.  Devlet Hastanesi kavşağında araç sürücümüz farkına varmadı, biraz da süratliydik kaza yaptık. Kazada ön koltukta oturan Habip Yalçın kolundan yaralandı. Karşı tarafta bulunan amca ve teyzemizin herhangi bir sıkıntısı yoktu lakin hastaneye götürüp muayene ettirdik. Çok şükür hiç kimse de ciddi bir problem yok kazayı hafif atlattık.”  

 

YUSUF UZUN’DA TELEFONDA “HANİ PARAYI NİYE GETİRMEDİN” DEMİŞ.

“Belediye Başkan Yardımcımız Yusuf Uzun ile ilgili konuda herhangi bir şikâyet yok, konu ile ilgili Ali Küçüksarı diyor ki, Mut İdman Yurdu Belediyespor adına bizden 10 Bin TL para istediler. Bizlerde Mavioğlu başkanlığında toplanıp 5 Bin TL verelim diye söz verdik, hepsi bu. Para alıp verme ya da şu kadar makbuz yok gibi böyle bir olay da yok. Para veren kaç kişiyse makbuzu var, diğer yandan Ali Küçüksarı telefonda Yusuf Uzun’dan kum istemiş, Ali Küçüksarı kum isteyince Yusuf Uzun’da telefonda “hani parayı niye getirmedin” demiş. Suçlamalar bu şekilde. Konu ile ilgili il yönetimimizle ve avukatlarımızla görüştük, gerekli itirazları yarın yapıp Cuma günü Başkan yardımcımızın cezaevinden çıkarılması ile ilgili ne gerekiyorsa yapacağız.”              

 

HEPSİ ŞİŞTE RESTAURANT ’TAN KURTULDUK. BAYKAN OTEL, YİĞİT OTEL VE ASLAN OTEL’ E 90 GÜN KAPATMA CEZASI GELİYOR

Yapılan fuhuş operasyonu konusunda açıklamalarda bulunan başkan Yılmaz; “İlçemizde düzenlenen bu operasyon sevindirici bir olay. İlçemizde Atatürk Bulvarı Çınaraltı Parkı karşısında bulunan Hepsi Şişte Restaurant ’tan kurtulduk. İşletmecisi Mustafa Şahin’e ait olup ruhsat sahibi Murat Bolat Hepsi Şişte Restaurant ile ilgili ruhsatın iptal edilmesi için belediyeye dilekçe verdi. Ruhsatın iptali için gerekli işlemler başlatıldı. Hepsi Şişte Restaurant kapanıyor. Baykan Otel, Yiğit Otel ve Aslan Otel’ e 90 gün kapatma cezası geliyor.”     

 

BİZE GELEBİLECEK BİR TEHLİKE OLURSA BİZ BUNU KAMUOYUYLA PAYLAŞACAĞIZ.

“Şu an yapılan operasyon Polis bölgesinde yapılan bir operasyon. Alınan ifadeler neticesinde Jandarma bölgesinden de kişiler ifadeye çağırılıyor, perde arkası olaylar çoğalıyor. Jandarma bölgesinde de bu operasyonların yapılmasını bekliyoruz. Özellikle yabancı uyrukluları bu ilçeden temizlemek için gece gündüz çalışıp elimizden gelen ne varsa yapacağız. Tabi ki böyle bir tehlike ile uğraştığımız zaman sancı çoğalıyor, perde arkası olaylar çoğalıyor, ama Ocak başından itibaren olayların Mut Belediyesi’ne sıçratılacağının ben dâhil ekibimden üç dört kişinin içeri alınacağının haberini biz birkaç sefer aldık.  Önümüze nasıl ve ne şekilde geleceğini bilemiyoruz.  Bize gelebilecek bir tehlike olursa biz bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Başkan yardımcımızın biri yapılan telefon konuşmalarından ve tapelerden dolayı alındı. Bize göre resmi bir suç yok, yapılan bir şey yok ama bu kargaşanın arasında tutuklandı.”

TUTUKLANAN ARKADAŞIMIZIN EKONOMİK DURUMU ÇOK GÜÇLÜ

“Tutuklanan arkadaşımızın ekonomik durumu çok güçlü bir adam,  bugüne kadar Mut İdman Yurdu’na 300 Bin TL’nin üzerinde maddi yardımda bulunmuş, bu arkadaşımızın böyle 3-5 liraya tenezzül edeceğini sanmıyorum. Bu tamamen bilgi kirliliğinden kaynaklanan canı acıyan sektörün iftirasından öte bir şey değildir.” 

Başkan YILMAZ açıklamalarının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adaylarına başarılar diledi ve gerek kurumsal gerekse şahsi olarak taraf olmadıklarının herkese eşit mesafede olduklarını belirtti.

937 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın