Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam149
Toplam Ziyaret781901
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MUT ŞOFÖRLER VE ESNAF ODASI “BAŞKAN EVREN'LE YOLA DEVAM” DEDİ

MUT ŞOFÖRLER VE ESNAF ODASI “BAŞKAN EVREN'LE YOLA DEVAM” DEDİ

Mut Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın yapılan genel kurul toplantısında üyelerinin tam destek verdiği Başkan Mustafa Evren ve ekibi bir hizmet dönemi için daha güvenoyu aldı.
Oda hizmet binasında yapılan genel kurula Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Emniyet Müdürü Murat Güney, Birlik yönetim kurulu üyeleri Nesil Aydın, Alper Deniz, Uçal Mavili, Mustafa Köç, İsmet Erdoğan, Ömer Şahbudak, Anamur Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çetin, Gülnar Esnaf Odası Başkanı Zeynel Nar, Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı, Anamur Şoförler Odası Başkanı Mehmet Arıkan, Erdemli Şoförler Odası Başkanı Orhan Güler, Bozyazı Şoförler Odası Başkanı Ali Keskinaslan, Mut Esnaf Odası Başkanı Yusuf Köğce, Mut EKK Başkanı Hasan Manav, Ak Parti İlçe Başkanı Celal Kasap ile kooperatif başkanları ve oda üyeleri katılım gösterdi.
Divan Başkanlığına Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Divan kuruluna ise Uçal Mavili, İsmet Erdoğan, Zeynel Nar ve Yılmaz Kaya'nın oy birliğiyle getirildiği genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gündem maddelerinin Divan Başkanı Talat Dinçer tarafından okunarak genel kurulca oy birliğiyle kabul edilmesi sonrası Oda Başkanı Mustafa Evren tarafından açılış konuşması yapıldı. Ardından odanın geçmiş dönem çalışma ve hesap raporu Oda Başkanı Mustafa Evren tarafından okundu. Okunan raporlar yönetim ve denetim kurullarının ibrası ile birlikte oy birliğiyle kabul edildi. Gelecek dönem çalışma raporu ile tahmini bütçenin de okunarak oy birliğiyle kabul edildiği genel kurulda gündem dışı söz alan Divan Başkanı ve Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkârları yakından ilgilendiren gelişmelerle ilgili bilgi paylaşımında bulundu. Dinçer, hükümet nezdinde yapılan görüşmeler sonucu yıllık geliri 8 bin liranın altında olan basit usule ait kazancın vergi dışı bırakıldığını belirterek, hedeflerin basit usulü tamamen vergi dışı bırakmak olduğunu kaydetti. Dinçer işyeri açma ruhsatlarının belediyelerden alınarak esnaf teşkilatlarınca verilmesi ve defter tasdiklerinin odalarca yapılması yönündeki çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Araç alımlarında faturaların ibra edilmesi halinde tamamının EKK'lerce kredilendirildiğini kaydeden Başkan Dinçer, yine 10 yıl vadeli, 500 bin lira limitli yüzde 5 faizli işyeri edinme kredilerinin EKK'lerce verilmeye başlandığını sözlerine ekledi.
Başkan Dinçer'in ardından söz alan Mersin Milletvekili Hacı Özkan'da şanlı ordumuzca Afrin'de başlatılan zeytin dalı barış harekâtında hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında, esnafın sorun ve beklentileri hakkında bilgi paylaşımında bulunurken, esnafın parlamentoda daha çok temsil edilmesinin gerektiğini ifade etti. Konuşmaların ardından plaket törenine geçildi. Oda Başkanı Mustafa Evren tarafından Mersin Milletvekili Hacı Özkan'a, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer'e, Mersin Şoförler Odası Başkanı Veysel Sarı en yaşlı üye Mustafa Yaşlı'ya plaket verildi. Yine genel kurulda Mersin ESOB ve Divan Başkanı Talat Dinçer tarafından Mut Esnaf Odası'nın üç dönemdir başkanlığını yapan ve bu dönem aday olmayan Eyüp Cülüc'e esnaf teşkilatına olan hizmetlerinden dolayı plaket verildi.
Daha sonra seçimlere geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimlerde üyelerinin tam destek verdiği Mustafa Evren ve ekibi bir hizmet dönemi için daha işbaşına getirildi. Evren Başkanlığındaki Mut Şoförler Odası'nda Abdurrahman Ertunç, Süha Keskin, Mehmet Doğan, Muhammet Cüce, Hüseyin Belen, Mustafa Mutlu yönetim kurulu; Mustafa Deryal, Mehmet Coşkun ve Mustafa Aslan denetim kurulu olarak görev aldı.

432 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın