Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam564
Toplam Ziyaret785725
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MÜFTÜ ÖZTÜRK’TEN İLK RESMİ NİKAH

MÜFTÜ ÖZTÜRK’TEN İLK RESMİ NİKAH

Meclis Genel Kurulunda 18 Ekim'deki oturumda kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanlığına gönderilen ve müftülere de nikâh kıyma yetkisi de veren Nüfus Hizmetleri Yasası'nın Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Mut Müftüsü Mustafa Öztürk nikâh töreninde bir ilke imza atıldı.
Müftülere nikâh kıyma yetkisinin yürürlüğe girmesinin ardından İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk, Salih ve Ayşe Kayır çiftinin nikâhını kıyarak, resmi evlilik cüzdanını da geline takdim etti. İlçemiz Manav Hasan Camiinde Müezzin olarak görev yapan damat Salih Kayır, İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk'ün nikâhlarını kıymalarından büyük mutluluk duyduğunu belirtti.
İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk daha önce dini nikâh kıydığını belirterek, ilk kez resmi nikâh kıymanın heyecanını yaşadığını söyledi. Öztürk, "İlk kez resmi bir nikâh kıydık. Eskiden gece yarısında gelip bizi evden alırlardı 'gelin nikâhımızı kılın' diye. Gidip kıyıyorduk ama dini nikâhı kıyabiliyorduk. Bundan sonra biz de evlendirme memurları gibi yasaların bize verdiği yasa ölçüsünde nikâh kıyacağız. Yasadışı bir nikâhı kıymamız mümkün değil. Diyanetin bize verdiği yetkiler ölçüsünde resmi olarak nikâhları kıyacağız" diye konuştu.

334 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın