Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam150
Toplam Ziyaret779464
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ KUTLAMASI VE ATATÜRK ANITININ AÇILIŞI YAPILDI

TÜRKÇÜLÜK GÜNÜ KUTLAMASI VE ATATÜRK ANITININ AÇILIŞI YAPILDI

3 Mayıs Türkçülük Günü ilçemizde düzenlenen bayraklı yürüyüş ve Atatürk büstü açılışı coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Mut Belediyesi'nin düzenlediği 3 Mayıs Türkçülük günü nedeniyle Mut Belediyesi önünde bir araya gelen binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ile Atatürk bulvarından İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne kadar slogan atarak yürüyüş yaptı.
Kalabalık gruba çevredekiler, binaların balkonlarında ve iş yerlerinde bulunan vatandaşlarda alkışlarla eşlik etti. Açılışı yapılacak olan Atatürk anıtı önünde toplanan topluluk saygı duruşu, İstiklal marşı ve Türkçülük yemini etti.
Burada öğrencilerin hazırlamış olduğu Ay Yıldız Türk Bayrağı oluşumunun içerisinde Mut Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri yaptı.
Mut Belediyesinin hazırlamış olduğu Bayrak yürüyüşünde bir konuşma yapan Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, “Türk Milletinin 3 Mayıs Türkçülük gününü kutlar hepinizi en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Mut için Ülkemiz için Türk dünyası için büyük önem taşıyan böylesine güzel böylesine anlamlı bir günde sizlerle birlikte olmak Atamızın bu eşsiz anıtını açmasına hep beraber yapmak bir olma bütün olma şuurunu birlikte yaşamak benim ve arkadaşlarım için büyük onur kaynağıdır. 3 Mayıs Türkçülük günü bugün tüm ülkemizde coşkuyla kutlanıyor. Güzel yurdumuzda ise çok daha farklı bir atmosfer içerisindeyiz.”
Türkçülük ilkesinin korunması ve yeni nesillere bu bilinci aktarılması adına etkinliğimizin temasını çok daha geniş tuttuk diyen Başkan Yılmaz, “çünkü Göktürklerden günümüze çığ gibi büyüyen Türkçülük anlayışı her geçen gün daha anlam kazanıyor daha da büyüyor. Bu yılki etkinliğimizin temasında 3 Mayıs kahramanlarımız var. Cumhuriyete ve Atamıza bağlılık vurgumuz var. Sizlere hediye ettiğimiz 1923 tişört ve şapkada sembolü olan Afrin şehitlerimiz ve Afrin yiğitlerimiz var. 16 Türk devleti var. Son şehidimiz olan Ali Gümüş kardeşimizde 16 şehit vermiş Mut şehitlerimiz var. Bu birlikteliğe bu yeküne bu program bu omurgalara hediyemiz ve armağanımız olsun”.
Ben bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün Yöremize ve şahsımıza söylemiş olduğu bir cümleyle programımı kapatmak istiyorum diyen Başkan Yılmaz, “Gidin Toroslara bakın Yörük çadırında duman ve ateş varsa bu ülkeyi kimse yıkamaz işgal edemez hele alamaz. Bu heykeli yapan Selçuk üniversitesi heykel tıraş hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Buraya üç dört gündür emek çeken bütün çalışanlarıma bütün kamu kurumlarına çok teşekkür ediyorum. Ama en önemlisi bu atmosferi bizimle paylaşan bizimle birlikte olan siz değerli hemşerilerime yürekten teşekkür ediyorum saygılarımı sunuyorum. Vatandaşlarla birlikte 'Ne Mutlu Türküm Diyene ' sloganıyla” konuşmasını bitirdi.
Mut İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz ise, “Mustafa Kemal Atatürk'ün anıt heykelinin açılışı vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız. Ben bu Atatürk'ümüzün anıt heykelinin açılışında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Mutumuz için çok değerli ve anlamlı. Çünkü Mut'umuz Milli mücadele döneminde Kuvayi Miliyeye destek veren önemli ilçelerimizden bir tanesidir. Bunun neticesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün tebliğine masar olmuş marka ilçelerden bir tanesidir. Aynı zamanda vatanseverlik noktasında vatanını bayrağını Atatürk'ü sevme noktasında da marka ilçe olduğunu ben düşünüyorum” dedi.
Mut Belediyesi önünden başlayıp, Hükümet konağı önünde son bulan yürüyüş ve Anıt açılışı programına, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, MHP Mut İlçe Başkanı Alparslan Savaş Kır, Mut Ülkü Ocakları Başkanı Soner Kır ve çok sayıda vatandaş katıldı.

258 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın