Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam373
Toplam Ziyaret779687
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ZİRAAT ODASI'NA CEVİZ SOYMA MAKİNASI

ZİRAAT ODASI'NA CEVİZ SOYMA MAKİNASI

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, üreticilerin ürünlerine katma değer sağlamak amacıyla gerçekleştirilen dağıtım töreninde Mersin genelinde 26 mahalleye Ceviz Soyma Makinesi ve 108 üreticiye de Misinalı Motorlu Tırpan Makinesi dağıttı.
Mersin Büyükşehir Beledesi tarafından dağıtımı gerçekleştirilen Ceviz Soyma Makinası Ziraat Odası Başkanı Hıdır Kar'a teslim edildi.
Ziraat Odası başkanı Hıdır Kar yaptığı açıklmada “Kırsal alandaki üreticilere destek vermek amacıyla 1 saatte 1 ton ceviz soyma kapasitesine sahip, zaman ve devir ayarlı soyma süresi kullanıcı tarafından ayarlanabilen ceviz soyma makinasının ilçemize kazandırılmasında emeği olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a, daire başkanlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ceviz Soyma Makinesi Desteği Projesi ile Anamur ilçesi 2 mahalle, Bozyazı ilçesi 2 mahalle, Çamlıyayla ilçesi 3 mahalle, Erdemli ilçesi 3 mahalle, Mezitli ilçesi 2 mahalle, Mut ilçesi 3 mahalle, Silifke ilçesi 4 mahalle, Gülnar ilçesi 2 mahalle ve Toroslar ilçesi 5 mahalle olmak üzere toplam 26 mahalleye zaman ve devir ayarlı Ceviz Soyma Makinesi kurulumu yapıldı. Üreticiler bu sayede elleri ile soydukları cevizleri makine ile soyarak zaman ve işten tasarruf sağlayacaklar. 900 kg/saat kapasitesi bulunan Ceviz Soyma Makineleri ile soyulan cevizlerin daha iyi fiyattan satışı sağlanarak üreticilerin gelir seviyesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Kurulan 26 adet makine ile yılda 5.500 ton ceviz soyulabilecek olup Mersin'deki ceviz üretiminin yaklaşık %85'i işlenmiş olacak.
Misinalı Motorlu Tırpan Makinesi Destek Projesi kapsamında ise Akdeniz ilçesi 4 üretici, Çamlıyayla ilçesi 14 üretici, Erdemli ilçesi 11 üretici, Gülnar ilçesi 13 üretici, Mut ilçesi 15 üretici, Mezitli ilçesi 6 üretici, Silifke ilçesi 7 üretici, Tarsus ilçesi 12 üretici, Toroslar ilçesi 23 üretici ve Yenişehir ilçesi 3 üretici olmak üzere toplam 108 üreticiye %75 hibeli Misinalı Motorlu Tırpan Makinesi desteklemesi yapıldı. Misinalı Motorlu Tırpan Makinesi ile meyve bahçelerinde oluşan yabancı otların temizliği yapılabilecek. Yabancı otların temizliği ile hasat işlemi daha kolay yapılırken, bahçelerde kimyasal ilaç kullanımı da en aza indirilecek. Bahçelerde verimlilik artışı sağlanmasının yanında üreticinin işçilik maliyetleri de düşecek. Misinalı Motorlu Tırpan Makinesi ile günde 5 dekar yabancı ot temizliği yapılacak olup, dağıtılan 108 makine ile yılda 100.000 alanda kimyasal ilaç kullanmadan yabancı ot temizliği yapılacak.

1007 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın