Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi7
Bugün Toplam473
Toplam Ziyaret779101
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ÜRETİCİLER DOMATES GÜVESİNE KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

ÜRETİCİLER DOMATES GÜVESİNE KARŞI BİLGİLENDİRİLDİ

Silifke ilçesinde güz dönemi domates dikimi yapacak olan seracılar, domates güvesine karşı bilgilendirildi.
Domates güvesine karşı sadece kimyasal mücadele ile mücadele etmenin zor olduğunu belirten Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Gün, çiftçilerin kültürel ve biyoteknik mücadeleyle beraber kimyasal mücadele yapmaları gerektiğini söyledi. Tuzak asılarak yapılan yayla köylerindeki mücadelenin başarılı olduğunu aktaran Gün, seralarda da biyoteknik mücadelenin mutlaka yapılması gerektiğini kaydederek, "Devamlı 2 ekip arazide çiftçilerimizi gezerek domates güvesine karşı çiftçilerimize bilgi verildi" dedi.
Delta tipi tuzaklarda yüzde 99 başarı sağlandı
Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsünden Ziraat Yüksek Mühendisi Hasan Deda Büyüköztürk ise Erdemli ve Kahraman Maraş'da yaptıkları çalışmalarda delta tipi feromonlu tuta tuzağında yüzde 99 başarı sağladıklarını, sadece bir ilaçlama ile domates sezonunu tamamladıklarını vurgulayarak, hem açıkta hem de serada yaptıkları uygulamalarda başarılı sonuç aldıklarını aktardı. Su tipi tuzaklarda yüzde 40 -60 oranında bir başarı sağladıklarını belirten Büyüköztürk, seralarda en az 2 tuzak kurulması gerektiğini belirterek, kimyasallara karşı domates güvesinin bağışıklık kazandığını kaydetti.
Ziraat Mühendisi Şahin Biçer de seralarda feromonlu delta tipi tuzakların yanı sıra siyah yapışkan tuzakların dışarıdan güve girişi olan kapı ve pencerelere takılmasının mücadelede başarı oranını arttıracağını ifade etti.

198 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın