Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam477
Toplam Ziyaret782229
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MESOB BAŞKANI DİNÇER EKONOMİNİN KURTULUŞ REÇETESİ MESLEK OKULLARINDA

MESOB BAŞKANI DİNÇER EKONOMİNİN KURTULUŞ REÇETESİ MESLEK OKULLARINDA

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, ülkemizin ekonomik hedeflerine emin adımlarla ilerlemesinin katma değeri yüksek ürünler üretmesine bağlı olduğunu belirtirken, mesleki eğitim okullarını ekonomiye kurtuluş reçetesi adresi olarak gösterdi.
Mersin 80 Öncesi Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Grubu kurucusu Adnan Kızıltan, Grup Başkanı Mehmet Bulat ve grup yöneticilerini kabul eden Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, kendisinin de Endüstri Meslek Lisesi torna bölümünden mezun olduğunu vurguladı.
Ülkemiz kalkınmasında üretimin önemine değinen Dinçer, “Bugün yaşadığımız ekonomik durgunlukların ve piyasaların kitlenmesinin ana nedeni üretimsizlikten kaynaklı. Bugün ülkemizde bir tarafta iş arayan ve bulamayan insanlar, diğer tarafta ise kalifiye eleman arayan ama bulamayan firmalar mevcut. Burada bir sorun olduğu kesin. Bunun yolu sektörlerin aradığı nitelikli elemanları yetiştirmekten geçiyor. Bunun içinde mesleki eğitim öne çıkıyor. Yani kalkınmanın ve büyümenin yolu üretimden ve sanayiden geçiyor. Bu bağlamda sanayi-meslek liseleri, sanayi-üniversite işbirliğine ağırlık verilmeli” dedi. 

177 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın