Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam395
Toplam Ziyaret781152
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Hz. Muhammed'in doğduğu hafta Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "Mevlid-i Nebi Haftası" ilçemizde kutlanmaya başladı.
Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İlçemiz Ziraat Odası Konferans salonunda Mut Müftülüğü tarafından düzenlenen programa İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Gergin, Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Coşkun, İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk, Kurum Amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programa, Kur´an-ı Kerim Tilavetinin okunması ile devam edildi. Programda açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Mustafa Öztürk yaptı.
Müftü Öztürk yapmış olduğu konuşmasında ;“Peygamber Efendimizi anmanın uygun olan her yerde yapılması gerekir. Anma programlarının bu amaç da ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim. Peygamberimizin ahlakı, çocuklara olan sevgisi, çocuklara olan yaklaşım ve nezaket gösterimi bizlere örnek olmalıdır. Ailelerimizin yetiştirdikleri çocukları iyi terbiye etmesi gerekir.” dedi.
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Coşkun'un “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu bilgilendirmelerde bulunduğu Mevlid-i Nebi Haftası etkinliklerinde yapılan konuşmaların ardından, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisi davetlilere izletildi. Din görevlilerinin ilahi dinletisi programa renk katarken Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Ödül töreninin ardından program sona erdi.

186 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın