Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam216
Toplam Ziyaret771727
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

SOFRALIK KAYISI HASADI BAŞLADI

SOFRALIK KAYISI HASADI BAŞLADI

Türkiye'nin sofralık kayısı ihtiyacının yüzde 85'ini karşılayan ilçemizde bu yıl 110 bin ton kayısı rekoltesi bekleniyor. Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ise 50 bin ton kayısı ihracatı hedefleniyor.
Turfanda sofralık kayısıda 2019 yılı hasadı başladı. 110 bin ton kayısı rekoltesi beklenen ilçemizde açık alanda yetiştirilen sofralık kayısının kilosu 20 liradan alıcı buldu. Fiyatlardan memnun olan kayısı üreticileri, erik fiyatlarından memnun olduklarını, kayısıdan da umutlu olduklarını söylüyorlar.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mut Toptancı Hali Sebze Meyve Komisyoncular Derneği Başkanı Mehmet Ali Acar, kaliteli matador cinsi kayısının hasadına başlandığını ve aracılara satılmaya başladığını, vatandaşın bu yıl tadıyla aromasıyla doya doya kayısı yiyeceğini ifade etti.
Bu yıl kayısıdan 110 bin ton rekolte beklediklerini söyleyen Acar, Ortadoğu ve Avrupa ülkelerine ise 50 bin ton kayısı ihracatın hedeflendiğini belirtti.
Kayısı denince akla Malatya'nın geldiğini hatırlatan Acar, “Malatya ile Mut kayısısı arasındaki farkın artık öğrenilmesi gerekir. Mut kayısısı sofralık Malatya kayısısı ise kurutmalıktır. Gidin Malatya'ya tezgâhlarda sofralık kayısı olarak Mut kayısısına rastlarsınız” dedi.

789 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın