Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi6
Bugün Toplam636
Toplam Ziyaret779264
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

BAŞKAN DİNÇER'DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

BAŞKAN DİNÇER'DEN 19 MAYIS KUTLAMASI

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, yayınladığı mesajla 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın yüzüncü yılını kutladı. Dinçer, “ 19 Mayıs, Türk Milleti'nin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ataşenin yakıldığı ve aydınlık bir geleceğe olan inancın kuvvetlendiği günün adıdır” dedi.
Başkan Dinçer, Yüce Atatürk Önderliğinde Büyük Türk Milletince verilen Ulusal Kurtuluş Savaşı Mücadelesi'nin ilk kıvılcım ateşinin 19 Mayıs 1919'da yakıldığını hatırlatarak, “Vatan topraklarını korumak için Gazi Mustafa Kemal önderliğinde şahlanan Türk Ulusu, 19 Mayıs 1919'da atılan bu tarihi adımla, vatanı işgal edilmiş, savaşlarda yorgun düşmüş yoksul halkımızın kendi kaderini eline aldığı, ayağını bağlayan zincirleri kırdığı bir milattır. Ulu Önder Atatürk'ün yolumuzu aydınlatan bu tarihi başlangıcıyla özgürlüğe ve bağımsızlığa âşık olan halkımız, boyunduruk altında yaşamayacağını bütün dünyaya göstermiştir. 19 Mayıs, halkımızın özgür ve bağımsız yaşama iradesinin simgesidir” diye konuştu.
Açıklamasının devamında Büyük Türk Milletinin işgalci güçlere karşı verdiği eşi görülmemiş mücadelenin başlangıcı olan bu tarihi günün, gençlerimize çok iyi anlatılması gerektiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “Millet olarak, birlik olarak kalabilmenin teminatı; bundan yüz yıl önce işgalci güçlere karşı verilmiş o büyük savaşı anlamak ve anlatmaktır. Yüz yıldır yanan bu ateşi daha da anlamlı kılan bir diğer unsurda, Gazi Mustafa Kemal'in bugünü gençliğe bayram olarak armağan ederek ölümsüzleştirmesidir. Cumhuriyetin geleceğini gençlerde gören Atatürk, 'Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek olan sizlersiniz' diyerek gençlere duyduğu güven ve sevginin ne kadar büyük olduğu göstermiş ve Cumhuriyeti onlara emanet etmiştir. Başta geleceğimizin teminatı olan sevgili gençlerimiz ile tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, bu topraklarda özgürce yaşamamızı sağlayan Yüce Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kanlarıyla, canlarıyla bu cennet vatanı bizlere armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

742 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın