Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi3
Bugün Toplam332
Toplam Ziyaret771843
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

ZEYTİNDE 200 BİN TON, ZEYTİNYAĞINDA 15 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

ZEYTİNDE 200 BİN TON, ZEYTİNYAĞINDA 15 BİN TON REKOLTE BEKLENİYOR

Zeytin üretimi çok eskilere dayanan ilçemizde bu yıl yaklaşık 200 bin ton zeytin, 15 bin ton zeytinyağı rekoltesi hedefleniyor.
Mut'ta, mikroklima iklim özelliğinden dolayı hasadına erken başlanılan ve ilaç kullanılmadan üretimi yapılan zeytin ve bundan elde edilen yağ, tadı ve doğallığıyla tercih edilir hale geldi.
İlçe Kaymakamı Muammer Köken yaptığı açıklamada, ilçede 15 milyon zeytin ağacı bulunduğunu söyledi.
İlçede zeytinin ilaçsız yetiştirildiğini aktaran Köken, şunları kaydetti: "Mut zeytininin tadı meyvemsi, üzerinde kalıntı yok. Çiftçilerimiz de bilinçli şekilde üretimlerini gerçekleştiriyor. Tat ve kokusunda kaybolma olmuyor. Tüketicilerimize tavsiye ediyoruz. Mut zeytin ve zeytinyağı ülkemizde önemli etki alanına sahip. Büyük firmalar Mut ürünlerini tercih ediyor. İlçemiz bu alanda iyi noktalara gelecektir. Organik üretim yapıyoruz. Bunu yaygınlaştıracağız. İnsanlar burada zeytin toplamaya gelecek. Bu konuda ilçemizde agro turizmini geliştireceğiz."
Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır da ilçenin 300 bin dekar tarım arazisinde zeytin üretiminin yapıldığını ifade etti. "Sağlık zeytinden, zeytin Mut'tan" sloganıyla çalışmaların devam ettiğine değinen Bayır, son yıllarda ilçenin ürünlerine talebin arttığını bildirdi.
Bayır, zeytin ve zeytinyağı üretiminin her yıl arttığını aktaran Bayır, şöyle devam etti: "Bu yıl 200 bin ton civarında zeytin, 15 bin ton ise zeytinyağı rekoltesi hedefliyoruz. Her yıl üretimimizde ilerleme kaydediyoruz. İlçede ilaçsız zeytin üretimiz yapıyoruz. Gerek sofralık zeytin gerekse de zeytinyağında Türkiye'de ilçemiz adından söz ettiriyor. Üretimlerimiz tamamen organik. Bu nedenle Mut zeytinyağı tercih ediliyor. İlçemiz son yıllarda zeytin ve zeytinyağında ülkemizin parlayan yıldızı haline gelmiştir. Ege Bölgesi'nde bulunan büyük firmalar ilçemizden zeytin ve zeytinyağı alıyor. Ege'nin kalitesini Mut zeytin ve zeytinyağıyla artırıyoruz."
Bayır, ilçede 80 bin dekar alanda zeytin ağacı dikilecek yerin bulunduğunu, gelecek yıllarda Mut zeytin ve zeytinyağının daha iyi noktalara geleceğini kaydetti.

189 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın