Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi8
Bugün Toplam445
Toplam Ziyaret784032
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN TEMİZLİK İŞÇİLERİNE SEMİNER

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN TEMİZLİK İŞÇİLERİNE SEMİNER

Mut İlçe Emniyet Müdürlüğünce, ilçedeki belediye temizlik işçilerine yönelik seminer verildi. İlçe Emniyet Müdürü Zafer Şenocak ve Polis Merkezi Amiri Cemil Yılan tarafından verilen seminerde, polislik hizmetleri anlatıldı. Temizlik işçilerinin, ilçenin her sokağında, her caddesinde devamlı sahada olduğunun belirtildiği seminerde; temizlik işçilerinden polise destek olması, katkı sunması ve işbirliği yapması istendi. Temizlik işçilerine seslenen İlçe Emniyet Müdürü Zafer Şenocak; işçilerden, gördükleri ve şüphelendikleri durumları polise haber vermelerini isteyerek, “Sizler bizim için çok önemlisiniz. Bizim kadar dışarıda olduğunuzu biliyorum. Bu şehrin temizliğini sağlıyorsunuz, çok güzel bir kent haline dönüştürüyorsunuz. Biraz da bize katkı sağlayın, bize destek olun elinizden geldiğince” dedi.
Mut Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilçede görev yapan belediye temizlik işçilerine yönelik seminer verildi. Mut Belediyesi Sinema Salonunda verilen seminere, Mut Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ali Kaya ve belediyede çalışan temizlik işçileri katıldı.
Mut İlçe Emniyet Müdürü Zafer Şenocak ve Polis Merkezi Amiri Cemil Yılan tarafından verilen seminerde; temizlik işçilerine çalıştıkları süre zarfında dikkat etmeleri gereken konular, suçla ve suç delilleri ile karşılaştıklarında neler yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı.

SİZ ŞEHRİ TEMİZLİYORSUNUZ, BİZ SUÇLULARDAN ARINDIRIYORUZ

Seminerde konuşan İlçe Emniyet Müdürü Zafer Şenocak; zor şartlar altında şehrin temizliği için gece gündüz çalışan, daha yaşanılası bir şehre dönüştüren temizlik işçilerine teşekkür etti. Şenocak, “İyi ki varsınız. Siz nasıl ki bu şehrin fiziksel olarak temizliğini sağlıyorsanız, biz polisler olarak da, güvenlik güçleri olarak da şehrin suçlulardan arındırılmasını sağlıyoruz. Suç önlenmesine katkı sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

“BİZE KATKI SAĞLAYIN”
Şehrin güvenliğini sağlama noktasında, polis sayısının yetersiz kaldığına dikkat çeken Şenocak, “Bizim elimiz, kolumuz, yoldaşımız, arkadaşımız olan Mut'un halkı var, yerli vatandaşı var. Bunların kimi kamu çalışanı, kimisi polisle işbirliği yapan, polise destek veren sıradan vatandaşlarımız. Siz bizim için çok önemlisiniz. Çünkü ben gece sokakta bir polisi görüyordum, bir de gece saat 3'te temizlik çalışanlarını görüyordum. Bizden çok daha zor fiziksel şartlarda çalıştığınızı biliyorum. Fakat bizim kadar da dışarıda olduğunuzu biliyorum. Sizden isteğim şu; bu şehrin temizliğini sağlıyorsunuz, çok güzel bir kent haline dönüştürüyorsunuz. Biraz da bize katkı sağlayın, bize destek olun elinizden geldiğince” şeklinde konuştu.
“BİZİ HABERDAR EDİN”
Şenocak, temizlik işçilerinin polise katkısı konusunda şunları dile getirdi: “Bizim önleyici görevlerimizde katkı sağlayabilecek durumdasınız, adli polislik görevlerimizde katkı sağlayabilecek durumdasınız. Örneğin siz her sokağa girip çıkıyorsunuz yaptığınız iş gereği. Sokakta eşi tarafından darp edilen bir bayanın çığlıklarını, gürültüyü duyabilirsiniz. Herhangi bir yere parketmiş, oradan uzun zamandır alınmamış olan, şüphe arz eden bir aracı görebilirsiniz. Siz çöp konteynırlarını boşaltırken, orada çöpte bulunan bir enjektörü, bir serum lastiğini, belki bugüne kadar sizin için bir anlam ifade etmiyordu; ama anlamlandırabilirsiniz. Veya herhangi bir suç oluşturabilecek bir başka şeye rastlayabilirsiniz. Bunu kendi amirlerinize sırayla iletirseniz veya bizzat suç olduğunu anladığınız şeyleri gelip karakola olabilir, polis merkezine olabilir, İlçe Emniyet Müdürlüğümüze de gelip bizzat söyleyebilirsiniz. Veya sıralı amirleriniz vasıtasıyla bizleri göreve davet edebilirsiniz. Bizleri hareketlendirebilirsiniz. Bizim kapımız her zaman açıktır, baştacısınız. Bu tür şeylerde bize yardımcı olmak, işlenmiş bir suç varsa o suçtan bizi haberdar etmek veya işlenme ihtimali olan bir yerde bizi haberdar edip önleme görevlerimizi, tedbirlerimizi aldırmak; bizim isteğimiz bu.”
“MUT GÜVENLİ BİR İLÇE”
Mut'un birtakım problemlerine rağmen güvenli bir ilçe olduğunu kaydeden Şenocak, “Mut güvenli bir ilçe. Birtakım problemler var, ama bunlar çözülmeyecek problemler değil. Zamanla aşılacak. Güvenli bir yerde yaşıyorsunuz. Bizde canla başla elimizden geldiğince güvenliği de sağlamaya çalışıyoruz” dedi.
“MUT'TA 2019'DA BİN 400 OLAY” “GENELDE AİLE İÇİ ŞİDDET VAR”
Emniyet Müdürü Şenocak, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Bizim geçen yıl Mut ilçesinde meydana gelen olayımız bin 400 taneydi. Adli olay. 365 gün içerisinde bin 400 adli olay yaşandı burada. Bunun içinde trafik kazası da var, kaybedilmiş bir cüzdan da var. Aslında suç türlerine baktığımızda genelde aile içi şiddet konuları görülüyor. O da belki sosyal hayata dikkat edilmemesi, ekonomik kaynaklı da olabilir. Bir de mala karşı suçlar dediğimiz, ufak tefek hırsızlık oluyor. Bunu da sizlerin de duyarlı olmasıyla, bizim de daha dikkatli çalışmamızla bu işlerde düşecek. Hiçbir toplumda sıfıra inmemiştir. Hedef hep asgariye çekmektir.”
Şenocak, kentin güvenliği için duyarlı çalışan adli makamlara ve Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker'e teşekkürlerini ileterek konuşmasını noktaladı.
Seminer, temizlik işçilerinin sorularının yanıtlanmasının ardından sona erdi.

1538 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın