Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi5
Bugün Toplam284
Toplam Ziyaret771795
Takvim
Saat
KÜNYE
MUT'TAN HABER GAZETESİ
Kurucusu: Sıtkı SOYLU
İmtiyaz Sahibi: Ali Yaver SOYLU
Yazı İşleri Müdürü: Halil SÖYLEMEZ
Tel: 0324 774 13 69 
www.muttanhaber.net
e-mail:
aliyaversoylu@hotmail.com
U
ETS : 15016-10186-48762

KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI

KABLO HIRSIZLARI YAKALANDI

Jandarma ekipleri ilçemizde ve komşu ilçe Silifke'de dağıtım şirketine ait iletişim kablolarını keserek satan iki şüpheliyi ormanlık alanda yakalayarak gözaltına aldı.
İlçede internet bağlantısının kesilmesinin ardından kablo hırsızlığı olayı olabileceğinden şüphelenen İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Keben Mahallesi'nde bir dağıtım şirketine ait direkler arasındaki kabloların kesilmiş olduğunu saptadı. Olayın meydana geldiği bölgede yapılan detaylı incelemenin ardından, 500 metre rulo haline getirilmiş kablo, 1 adet demir kesme makası ve 1 merdiven ele geçirildi.
Olay yerine yakın bir yerde şüpheli bir araç tespit eden ekipler, çevrede arama faaliyeti başlattı. Yapılan arama sonucunda, ormanlık alanda saklanan 2 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüpheliler, kabloları kestiklerini ve jandarma ekiplerini görünce ormanlık alana kaçtıklarını itiraf ederken, 5 ay önce de Mut ilçe merkezinde 350 metre civarında kablo kestiklerini, bu kabloların bir kısmını yakarak bakır haline getirdikten sonra hurda bakır olarak sattıklarını söylediler. Şüphelilerin ifadelerinde, kablolardan bir kısmının ise yakalanan şüphelilerden birine ait samanlıkta saklı olduğu da itiraflar arasında yer aldı. Şüpheliye ait samanlıkta yapılan aramada, çalıntı kablolar ele geçirilirken, şüpheliler jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

1768 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın